Life Science

Modelporteføljen næsten fuldt investeret efter 2 nye køb

Steen Albrechtsen

lørdag 21. november 2020 kl. 15:19

Modelporteføljen har siden sidst øget forspringet til det primære indeks, og porteføljen nærmer sig nu rekordniveauet igen med et afkast år-til-dato på 37%, som bragte værdien op over 1,6 mio. Den genvundne medvind og nyhederne på vaccinefronten havde en klar effekt på markederne, og det gav også os mod til at sætte yderligere kapital i spil. Modelporteføljen fik 2 nye positioner i sidste uge og består nu af 13 positioner.

Porteføljens nyeste positioner er begge aktier der har været på vores kandidatliste, så det kan ikke komme som en stor overraskelse for faste læsere.  Efter de seneste tilkøb er Modelporteføljen nu 85% investeret. Det er i den høje ende, men også et udtryk for at vi er lidt mere komfortable med markederne.

Den første aktie steg pænt i kølvandet på vores indkøb, og det er næppe utænkeligt, at vores indkøb af Asarina Pharma til den fiktive modelportefølje havde en effekt på aktiekursen. Derfor valgte vi også i handelsbeskeden at understrege, at aktien var illikvid. Investeringscasen er ret simpel. Selskabet har efter studiefloppet tidligere i år en pengekasse og 2 igangværende kliniske studier, som der er finansiering til at køre igennem. Der kan forventes data i 1. eller 2. kvartal næste år, og det er det vi kigger efter – med det forbehold, at vi – hvis muligheden byder sig – bestemt ikke vil udelukke at sælge forud for data. Vi så en pæn spekulation i aktien forud for de seneste vigtige data, der floppede. Og selvom en del investorer har brændt fingrene, håber vi på at se noget spekulation igen i aktien, når vi kommer tættere på data. På risikosiden er vi komfortabel qua den pæne kontantposition.

Porteføljens anden nyerhvervelse – Xspray Pharma – er en aktie, vi har kigget på meget længe fra sidelinjen. Til stor frustration under den flotte optur fra kurs 50-60 til 200+ SEK, og til knap så stor frustration under det store fald overnight i august. Efter det tilbagefald og de seneste nyheder fra selskabet føler vi os komfortable med at gå ind i aktien – i øvrigt meget tæt på den kurs, hvor selskabet hentede penge for nylig hos en række større investorer. Også her har vi i første omgang et tidsperspektiv, der rækker ind i 1. eller 2. kvartal næste år. Vi henviser til de 2 analyser af aktien i nr. 13/2020, hvor hovedscenarierne er stillet op.

Porteføljens store trækhest fortsat Cantargia, som virker ustoppelig i øjeblikket. Aktien lukkede i går i 66,6 SEK og som det fremgår af tabellen, er der nu et afkast på næsten 800% på positionen. Trods vores to frasalg undervejs på opturen, betyder den flotte stigning at aktien nu igen er kraftigt overvægtet med en porteføljevægt på 21%. Det bringer os til den kedelige konstatering, at vi nok engang af risikomæssige hensyn er nødsaget til at reducere positionen meget snart. Isoleret set har aktien bidraget med omkring 40.000 DKK i den seneste periode, hvilket modsvarer omkring 3 %-point til afkastet.

En anden trækhest var Calliditas, som leverede stærke fase 3 resultater. Disse er omtalt andetsteds i denne udgave på baggrund af den analyseopdatering der blev publiceret online i sidste uge få dage efter at data var offentliggjort. Aktien steg fra 111 SEK til aktuelt 142 SEK efter kortvarigt at have nået 160 SEK. En pæn udvikling som vi naturligvis er ganske tilfredse med. Investeringscasen begynder at ændre sig en lille smule, da risikoen på ene side er mindsket betydeligt. Der er en farbar vej frem til kommercielt salg, men det er ikke sikkert at vi i porteføljen vil være med på hele den lange del af rejsen. Det betyder ikke at vi sælger i morgen, men det betyder at det er en aktie der måske er rykket lidt tættere på salgsblokken. Vi vil dog gerne se en lidt højere kurs førend vi evt. ville vælge at eksekvere. Et sidste interessant indslag i den eksisterende portefølje denne gang er Immunovia , som har over – taget posten som porteføljens nok mest volatile aktie. Usikkerheden og udsvingene er fortsat ovenpå den skuffende meddelelse om den udskudt lancering. Til gengæld fik aktien onsdag en solid optur ovenpå den nytiltrådte CEO’s aktie på 2,5 mio. SEK direkte i mar – kedet. Aktien nåede næsten kurs 200, for derefter at falde noget tilbage dagen efter. De volatile tider er næppe forbi, og det er en aktie, hvor vi overvejer at supplere, hvis lejligheden byder sig. Med en vægt på 6-7% er der plads til at øge en smule. Porteføljens nyere medlem Lundbeck har endnu ikke gjort meget væsen af sig – helt som forventet. Vi noterer til gengæld en pæn stigning til IRRAS ovenpå indgåelsen af en distributionsaftale. Blandt de øvrige positioner er der ikke det store at berette denne gang, udover et pænt fald i Zealand Pharma ovenpå regnskabet. Vi ser ikke alvorligt på det.

Efter de seneste tilkøb er Modelporteføljen nu 85% investeret. Det er i den høje ende, men også et udtryk for at vi er lidt mere komfortable med markederne.  Vi venter at investeringsgraden, når vi sandsynligvis reducerer i Cantargia igen.

Kandidatlisten

Der er ingen ændringer til kandidatlisten fra sidste udgave. Den indeholder således stadig Xspray, Lund – beck, Saniona, Asarina Pharma og Oncopeptides.

Steen Albrechtsen

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

Første måned

1 kr.

Herefter 299 kr. om måneden

Allerede abonnent? Log ind her

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Del på print

[postviewcount]

Formue

Efter 12 års bull marked: Sådan håndterer vi faldende markeder

Stadig flere risikosignaler på aktiemarkedet storblinker ildevarslende rødt: Spørgsmålet er, om man som investor skal begynde at tage risiko af bøgerne, ved at hjemtage nogle af gevinsterne. Vi kan…
Ledelse
1H regnskab fra Harboes Bryggeri indikerer start på Turn Around-proces
Life Science
ØU Lifescience: Porteføljeafkast 33,4% i 2020 klart bedre end referenceindeks
Ledelse
Skuffende regnskab: Chr. Hansen mister sin status som elitevirksomhed
Finans
Danske institutionelle investorer lever op til ny hullet lov om aktivt ejerskab
Finans
IPO Rating: Dataproces Group over middel i første IPO Rating, kun få kiks
Samfundsansvar
Vismand: Grøn omstilling kan gøres billigere
Ledelse
Total nedsmeltning i Waturu: Sendt til tvangsopløsning, direktion og bestyrelse fratrådt, uden revisor
Finans
PKA og PFA hemmeligholder afkast på verdens største vindmøllepark
Finans
Børsprofessor: Certified Advisors på First North bør godkendes af Finanstilsynet
Samfundsansvar
Download gratis ESG Controversial Report om ExxonMobil
Samfundsansvar
ØU’s Klimabarometer: Det danske samfund i solid fremgang på klimahensyn
Finans
Bankekspert: Bankerne overkapitaliserede, ”sparer op” til kæmpeudbytter næste år
Samfundsansvar
Globale ESG-tendenser 2021
Samfundsansvar
A.P. Møller Holding øjner gennembrud for grønne børsnoteringer

Seneste nyt

Aktieugebrevet Invest Logo
Formue
Investeringsfonden AktieUgebrevet Invest gav et afkast på 32 % i 2020
Formue
Norwegian afslører detaljer i redningsplan: Her er vores opdaterede kursmål
Formue
Bullish eksperter? Derfor får vi ikke et januar rally i år
Samfundsansvar
AkademikerPension hæver barren for aktivt ejerskab
Ledelse

Få gratis adgang til Bestyrelsesguiden med 700 artikler om Praktisk Bestyrelsesarbejde

Økonomisk Ugebrevs bestyrelsesportal, Bestyrelsesguiden, er nu blevet gratis, med adgang for alle til guidens ca. 700 artikler om praktisk bestyrelsesarbejde. Bestyrelsesguiden er Danmarks mest omfattende guide for bestyrelsesmedlemmer, der…

Aktuel artikelserie

Ledelse

Anlæg af Nord Stream 2 i gang i dansk farvand lige efter EU resolution

Uddrag fra Reuters: Nord Stream 2 says pipe-laying vessel has started works in Danish waters  Uddrag fra Reuters: MOSCOW (Reuters) – A pipe-laying vessel has started work in Danish waters ahead of the resumption of

Andre artikelserier

Ny eseirerads$2312
Ny serie112
Ny3
KlimaBarometer for Dansk Økonomi
ESG analyser
Sustainable Finance
Formue
Analytikerne udpeger her 43 danske udbytte-aktier i 2021
Finans
Venture: Nyt marked for salg af ejerandele med kæmperabat
Samfundsansvar
Sasja Beslik: Danske virksomheder langt fra Parisaftalens klimamål
Ledelse
Mærsk går enegang, udskyder grøn flådefornyelse og satser på cash flow
Finans
First North-rådgivere: De har haft succes, og de har haft fiasko
Samfundsansvar
Globale ESG-tendenser 2021: Investorenes dilemma, incitamentsordninger og nye EU-regler
Samfundsansvar
EU Sustainable Finance truer den danske ledelsesmodel
Samfundsansvar
Store forskelle i landes tilgang til grøn finanspolitik
Ledelse
Trends 2021: Danske Largecap lagde i 2020 byggeklodser til nye strategier
Samfundsansvar
Pensionsselskaber har milliarder investeret i globale selskaber, som ignorerer klima
Finans
Rating: Her er vinderne blandt de 100 største unoterede selskaber
Ledelse
Erhvervslivets resultatskabere: Topchefer, vi lagde mærke til
Ledelse
MT Højgaard næsten i mål med turn around: Problemprojekter tæt på afviklet
Formue
Waturu ejere forsøger ny børsnotering, denne gang i Norge

Seneste nyt

Finans
Engelsk crowdfunding-platform på vej med seks danske startups
Ledelse
NYTÅRSBREV FRA CHEFREDAKTØREN: Vi skærper profilen og tilpasser os ny omverden

Mest læste

Få dit daglige nyhedsoverblik i din indbakke

Seneste rapporter fra eksterne rådgivere

Hvordan skal erhvervsejendomme vurderes i fremtiden?
Fødevarestyrelsen påbegynder udbetalinger til minkavlerne – her er vores guide i forbindelse med den påbegyndende udbetaling
Ny normalvedtægt for ejerforeninger
Dybdegående og original 
journalistik siden 1994

Økonomisk Ugebrev har i mere end 25 år leveret indsigtsfuld og dagsordensættende journalistik og analyser til læserne og den brede offentlighed. 

Vi tager ansvar for vores indhold og er tilmeldt:

KONTAKT

Telefonisk henvendelse: 70 23 40 10
Telefonerne er åbne alle hverdage fra: 10-15

Skriv til os på: [email protected]
Vi bestræber os på at besvare henvendelser indenfor 24 timer.

Økonomisk Ugebrev A/S
CVR-nr.: 31760623
Sundkaj 125, 3. sal
Nordhavn 2150

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank

 

Log ind

[iteras-paywall-login paywallid="qwerty123"]
X