Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Flot årsregnskab fra Harboes Bryggeri

Linda

lørdag 02. juli 2016 kl. 12:59

Under Brexit-krisen har aktien i Harboes Bryggeri klaret sig flot og stabilt, og det netop aflagte årsregnskab indeholdt en godt skjult opjustering af de finansielle målsætninger.

Trods en stagnerende toplinje, som lige akkurat voksede fra 1.371 mio. kr. til 1.377 mio. kr, var det et flot regnskab Harboes præsenterede torsdag. For fjerde år i træk præsenterede man fremgang på både EBITDA og bundlinje, selvom omsætningsvæksten nærmest er ikke-eksisterende.

Den nordiske forretning inkl. Tyskland er stadig langt det største forretningssegment med omkring 2/3 af omsætningen. Tilbagegangen i Tyskland er ikke konkret forklaret i regnskabet, hvor man også stadig er tilbageholdende med at komme med konkrete resultater for de tre divisioner, som man opererer med i årsregnskabet: Nordic, International og Ingredients, som maltekstraktforretningen hører under. Maltekstrakt er noget nær det eneste område, hvor bryggerierne i dag kan se en betydelig markedsvækst og gode marginer.

Den vigtigste udvikling i regnskabsåret er væksten i den internationale forretning, hvor man i langt højere grad markedsfører premium-produkter under egne mærkevarer med en væsentligt hø-jere indtjening til Harboes.

Fortsat Indtjeningsfremgang
Resultatet af anstregelserne ses tydeligst på den væsentlige fremgang i EBITDA, som er gået fra 129,4 mio. kr. til 152,5 mio. kr. Det er en fremgang på imponerende 17,8 %. Resultatet efter skat – og en ekstraordinær nedskrivning af aktier i FC Vestsjælland på 6 mio. kr. – blev 34,6 mio. kr, som er det bedste resultat siden 38,4 mio. kr. i 2011/2012. At Harboes er inde i en god udvikling ses af forventningerne til det nye regnskabsår, hvor der er udsigt til fornyet indtjeningsvækst, mens toplinjen nok på ny kun ændrer sig ganske lidt. EBITDA forventes at stige til 160-170 mio. kr. svarende til en vækst i niveauet knap 10 %.

På bundlinjen er der til gengæld udsigt til en betydeligt større fremgang på mindst 20 % fra sidste års resultat før skat på 51,1 mio. kr. til 65-75 mio. kr. Med udgangspunkt i 70 mio. kr. og en effektiv skattesats på ca. 30 % er der derfor udsigt til et resultat efter skat omkring 50 mio. kr, som modsvarer 11 kr/aktie. Ved dagens kurs omkring 129 er der således tale om en P/E på 11,7, hvilket i forhold til konkurrenterne fortsat er et attraktivt niveau – selv når man tager højde for en vis SmallCap rabat.

Nye finansielle målsætninger
Godt gemt af vejen på side 15 i årsrapporten finder man det, som vel bedst kan karakteriseres som en opjustering af de finansielle målsætninger. Her er EBITDA-målsætningen øget fra 10-12 % til 12-14 %, og afkast på investeret kapital fra 5 % til ”over 6 %”. Afkastet på den investerede kapital er fortsat væsentlig under markedsniveau trods den flotte EBITDA-forbedring, der bringer Harboes lidt tættere på eksempelvis Unibrews og Carlsbergs marginer omkring 20 %. En øget målsætning understøtter troen på, at Harboes er inde i en god langsigtet udvikling, hvor man er ved at være tilbage på tidligere års indtjeningsniveauer.

Trods den flotte kursudvikling ovenpå regnskabet mener vi bestemt ikke at kursfesten er slut i Harboes, Først og fremmest er aktien værdiansat markant lavere end konkurrenterne, og dertil kommer at koncernen ser ud til at være inde i en god udvikling, hvor stordriftsfordelene slår igennem på bundlinjen. Samtidig er salget i udlandet ved at tage fart, og nå et punkt hvor det tydeligere vil slå igennem på både top- og bundlinje i de kommende år. Denne udsigt understøttes af de opjusterede finansielle målsætninger, som også vil bringe koncernen lidt tættere på de overskudsgrader i niveauet 20 %, som industrien ellers opererer med. En solid kapitalposition og en lyst til opportunt at tilbagekøbe egne aktier får aktien til at fremstå som en god defensiv aktie i urolige tider, hvilket også er blevet bevist igennem den seneste tids Brexit-uro. En beta på 0,4 viser også lidt om aktiens historiske defensive kvaliteter.

Trods aktiens miniput-status med en markedsværdi på 600 mio. kr. bør de senere års konsistente indtjeningsvækst også snart begynde at tiltrække lidt flere større investorer end tilfældet ser ud til at være p.t. Vi fastholder vores positive syn på Harboes fremtid og hæver vores kursmål til i første omgang 140-150 svarende til aktiens topniveau, sidste gang man præsterede økonomiske resultater på niveau med de netop fremlagte.

læs hele udgivelsen her

Steen Albrechtsen

Steen Albrechtsen og/eller dennes nærtstående ejer aktier i Harboes.

 

Børskurs på analysetidspunktet: 129                                                AktieUgebrevets kursmål (6 mdr): 140-150

 

Læs tidligere analyser af Harboes Bryggeri her. Password er abonnent email, og med emailen kan adgangskode hentes her .

4d92ed556385905b5767614130343c3345f1c9d9

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Dagens Nyheder Middag - Investering

Vær et skridt foran. Få de vigtigste analyser af danske aktier og aktiemarkedet
Udkommer hver dag kl. 12.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Senior Accountant – få sparringspartnere fra hele Europa (fuldtid)
Region Syddanmark
Finance Controller – få sparringspartnere fra hele Europa (fuldtid)
Region Syddanmark
Analytisk stærk økonomiprofil med interesse for grøn omstilling
Region Sjælland
Chefkonsulent til finanslovsarbejde i Miljø- og Ligestillingsministeriets departement
Region Hovedstaden
ØKONOMICHEF TIL GLOSTRUP BOLIGSELSKAB
Region Hovedstaden
Nyt job
Region Hovedstaden
Udløber snart
Fondsrådgiver til behandling af ansøgninger og projektopfølgning
Region Hovedstaden
Er du Midtsjællands stærkeste økonomiansvarlige?
Region Sjælland
Erhvervskonsulent til Erhverv og Iværksætteri i Svendborg Kommune
Region Syd
CODAN Companies ApS søger en Transfer Pricing Specialist
Region Sjælland
International Sales Manager til Salg & Marketing
Region Syddanmark.
Informationsspecialist til Data Governance
Region Hovedstaden
Medarbejder til vurdering af investeringsejendomme
Region Syd
Finance Process Owner/Product Owner til Koncernfinans
Region Hovedstaden
Business Analyst
Region Sjælland
Økonomikonsulent til BUPL’s økonomienhed
Region Hovedstaden
Strategikonsulent søges til Dansk Erhverv
Region Hovedstaden
Direktør – Destination Kystlandet
Region Midt
Vil du være med til at uddanne Finansøkonomer, Au i finansiel rådgivning og P.ba. i Finans?
Region Sjælland.
Udløber snart
Financial Controller for Stena Bulk A/S
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank