Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Vigtigt år forude for Greentech

Linda

lørdag 19. marts 2016 kl. 17:28

Årsregnskabet for Greentech var igen uden positive overraskelser, mens et meget vindfattigt 4. kvartal gjorde sit til, at 2015 ikke blev så godt som ventet. Årsproduktionen endte på 361 GWh mod forventet 390-400 GWh og 388 GWh i 2014. Forventningen til 2016 er marginalt lavere med 370-390 GWh efter frasalget af de to tyske parker sidste år. Frasalget af projekterne i Polen til det store franske energiselskab EDF Energies Nouvelle ventes at blive gennemført i 1. halvår af 2016 med et provenu på over 3 mio. EUR. Vi afventer fortsat mere konkret info om afskeden med vandrensningsdivisionen Grupo Zilio, der dog nu behandles som en ophø-rende aktivitet i regnskabet med nettoaktiver nedskrevet til 4,6 mio. EUR.

Med en fortsat svindende markedsværdi af Greentech til 600 mio. kr. bliver betydningen af de to frasalg større – også økonomisk, da især Grupo Zilio har kørt med underskud og været kapitalforbrugende. Men også strategisk er de vigtige, fordi der bagefter står et rent energiselskab tilbage med vindmøller og solanlæg i fire lande, som lettere bør kunne indgå i f.eks. en fusion. Og det er nok en af de få muligheder der er tilbage, hvis selskabets aktiver skal værdiansættes på et acceptabelt niveau. De seneste 4-5 års forsøg og/eller arbejde med at skabe ”det nye Greentech” har i hvert fald slået fejl, og aktiekursen er i samme periode faldet fra 20 til 6.

Lille free float og mistet MidCap-status Ejerstrukturen er fortsat meget koncentreret med et ejerskab på 80 % centreret omkring de italienske investorer i Global Wealth Management SA. Sammen med selskabets beholdning af egne aktier på 4,96 %, betyder det, at kun op til 15 % af aktierne reelt kan handles i markedet. Med en kurs på 6 er det en free-float markedsværdi på under 100 mio. kr., der er i spil, og som i praksis på kort sigt bestemmer kursen og dermed selskabets samlede markedsværdi på p.t. rundt regnet 600 mio. kr.

Det kan også delvist forklare hvorfor omsætningen den seneste måned er faldet til 73.904 kr. om dagen i gennemsnit i forhold til 197.378 kr. det seneste år. Derudover er Greentech fra 1. januar røget ud af det gode MidCap-selskab, og ned i SmallCap-kategorien. Dermed er alt håb om, at selskabet igen skulle være interessant for de institutionelle investorer effektivt ryddet af vejen. Aktien og selskabet er definitivt for lille nu, og der skal virkelig ske store fremskridt på både den strategiske og den økonomiske front for at vende det billede.

Høj indre værdi opretholdt Det attraktive element i aktien er naturligvis fortsat den indre værdi, som trods flere års restruktureringer og nedskrivninger stadig ligger på 1,89 EUR/aktie svarende til 14 kr. Om den indre værdi reelt er tilstede i det nuværende setup er usikkert, når selskabet over de seneste år ikke har kunnet generere et meningsfuldt overskud – og umiddelbart heller ikke ser ud til at gøre det i nær fremtid. Greentech præsterer stabilt et EBITDA-resultat i underkanten af 40 mio. EUR, men på bundlinjen er der ikke meget tilbage af hverken cash flow eller overskud, når der først er afskrevet, betalt renter og afdraget på gælden. Fra 2015 og frem har man endda boostet resultatet med op mod 4 mio. EUR årligt ved at ændre vindmølleparkernes tekniske levetid fra 20 til 25 år. Det betyder at man kan forlænge afskrivningsperioden og dermed , og dermed også sænke de årlige afskrivninger, som nu kan fordeles over fem år mere.

Fremtiden?Tilbage står i vores øjne egentlig kun en fremtid med to muligheder:
1. Greentech gør alvor af de seneste års trusler om at deltage i en branchekonsolidering, som kan øge selskabets størrelse og forretningsomfang. Det vil dog kræve en noget højere pris (og dermed aktiekurs) for at det skal være værdiskabende for de eksisterende aktionærer at lade selskabet indgå i en større konstellation. 2. GWM finder checkhæftet frem og køber de få tilbageværende aktionærer ud Greentech skriver selv i regnskabet at man (stadig) kigger på muligheder: ”In this respect, the Management and the Board are continuously studying opportunities of joining forces with peers in order to get larger and stronger, since, as you know, the future of an infrastructure company like Greentech is significantly driven by economies of scale.” 2016 kan med frasalget i Polen og af Zilio blive et vigtigt år for Greentech, hvor gennemsigtigheden øges. Kun tiden vil vise om det bliver til gunst for aktionærerne. Sandsynligheden taler herfor p.t. På kort sigt er det interessant at finanshuset Macquarie i denne uge løftede deres anbefaling af Greentech til Outperform, og hævede kursmålet til 11.

se graf her

læs hele udgivelsen her

Steen Albrechtsen
Steen Albrechtsen ejer aktier i Greentech

 

AktieUgebrevets kursmål (6 mdr): 7,50-8,50

 

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Dagens Nyheder Middag - Investering

Vær et skridt foran. Få de vigtigste analyser af danske aktier og aktiemarkedet
Udkommer hver dag kl. 12.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Chefkonsulent til finanslovsarbejde i Miljø- og Ligestillingsministeriets departement
Region Hovedstaden
Senior Accountant – få sparringspartnere fra hele Europa (fuldtid)
Region Syddanmark
Finance Controller – få sparringspartnere fra hele Europa (fuldtid)
Region Syddanmark
Analytisk stærk økonomiprofil med interesse for grøn omstilling
Region Sjælland
CODAN Companies ApS søger en Transfer Pricing Specialist
Region Sjælland
Informationsspecialist til Data Governance
Region Hovedstaden
Medarbejder til vurdering af investeringsejendomme
Region Syd
Business Analyst
Region Sjælland
Finance Process Owner/Product Owner til Koncernfinans
Region Hovedstaden
ØKONOMICHEF TIL GLOSTRUP BOLIGSELSKAB
Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Erhvervskonsulent til Erhverv og Iværksætteri i Svendborg Kommune
Region Syd
Er du Midtsjællands stærkeste økonomiansvarlige?
Region Sjælland
International Sales Manager til Salg & Marketing
Region Syddanmark.
Vil du være med til at uddanne Finansøkonomer, Au i finansiel rådgivning og P.ba. i Finans?
Region Sjælland.
Økonomikonsulent til BUPL’s økonomienhed
Region Hovedstaden
Strategikonsulent søges til Dansk Erhverv
Region Hovedstaden
Direktør – Destination Kystlandet
Region Midt

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank