Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Hård medfart til Schouw & Co

Steen Albrechtsen

søndag 19. november 2017 kl. 15:38

Schouw har kurs mod omsætning på 40 mia. kr.

Regnskabet for 3. kvartal indeholdt ingen nedjustering, men alligevel blev aktien straffet med et kursfald på 10%. En stor del af årets flotte kursudvikling er dermed forduftet henover de seneste par måneder, hvilket igen sætter aktien i et attraktivt lys på værdiansættelsen.

Det kan være et spørgsmål om forkælelse, eller simpelthen at investorerne i det århusianske konglomerat Schouw & Co er blevet for godt vant efter flere års næsten konstant stigende kurser og stribevis af opjusteringer.

En fastholdelse af den underliggende forventning til både omsætning og indtjening efter 3. kvartal var i hvert fald på ingen måde nok til at tilfredsstille markedet. Schouw & Co forventer en koncernomsætning på 16,9 mia. kr. og et vægtet sandsynligt EBIT-resultat i intervallet 1.065-1.135 mio. kr. Der var enkelte justeringer til forventningen, som følge af at Alimentsa-opkøbet (rejefoderproducent i Equador) er faldet på plads og nu indgår i tallene.

Konglomeratets regnskab indeholder gode og fyldige beskrivelser af de enkelte forretningsenheder og kigger man nærmere på disse, aner man hurtigt en mulig forklaring på investorernes skuffelse over regnskabet. Her følger uddrag:

• BioMar: ”Årets resultat af primær drift (EBIT) styrkes naturligt af den øgede afsætning, men belastes samtidigt af ugunstige valutakursudviklinger og en virkelig intens konkurrence.”

• Fibertex Personal Care: ”…dog med øget sandsynlighed for resultat i intervallets nedre halvdel efter ugunstig udvikling i råvarepriser og valutakurser”.

• Fibertex Nonwovens: ”…med øget sandsynlighed for et resultat i den nederste halvdel af intervallet som følge af udfordrende råvarepriser”.

• HydraSpecma: ”Forventningen til resultat af primær drift reduceres til et niveau omkring bunden af det hidtidige interval som følge af øgede omkostninger.”

• Borg Automotive: ”Forventningen til resultat af primær drift afdæmpes dog til den nederste del af det forventede interval.”

• GPV: ”…har som følge af en god organisk vækst og den succesfulde overtagelse af BHE tidligere på året endnu engang kunnet øge forventningerne til årets omsætning og resultat af primær drift.

Selvom koncernens overordnede forventningsinterval er uændret, giver regnskabet et meget kraftigere udtryk for intens konkurrence og ugunstig valuta-/råvareudvikling og den mulige påvirkning på indtjeningen, end det var tilfældet tidligere i år. Vi er dog for langt inde i 4. kvartal til, at Schouw ikke allerede har en ganske god idé om, hvor 4. kvartal lander henne – og det vil derfor være en stor overraskelse, hvis ikke de udmeldte 2017-forventninger nåes.

Fokus er derfor i endnu højere grad end tidligere på 2018, hvor vi nu må forvente et øget pres på omsætning og indtjening. Det vil sandsynligvis give anledning til en lavere 2018-udmelding end mange oprindeligt havde ventet, men der bør stadig være plads til vækst i både omsætning og indtjening, som følge af den generelle markedsvækst og de store investeringer på ca. 2,5 mia. kr. i 2017.

Efter de store investeringer i 2017 er der til gengæld p.t. udsigt til, at 2018 bliver et konsolideringsår, når det kommer til investeringerne. Med det solide cash flow i koncernen må vi derfor forvente en betydelig nedbringelse af den rentebærende gæld i 2018. En nettorentebærende gæld der ultimo september nåede 1,1 mia. kr. for første gang i lang tid.

Vi justerer vores kursmål marginalt ned med 25 kr, så det mere præcist afspejler sommerens topniveau omkring 700-750. Det finder vi stadig opnåeligt, med tanke på at konsensusestimaterne (før regnskabet) peger i retning af en 2-cifret %-vækst i indtjeningen per aktie i 2018. Det translaterer til et P/E-2018-estimat på 13, hvilket i vores øjne er lavt nok til at give plads til flere justeringer i konsensusestimaterne, uden at det for alvor kan rykke ved aktiens grundlæggende attraktive værdiansættelse og risikoniveau. Koncernen har nu 6 diversificerede forretningsområder, og trods deres forskellige størrelse er det med til at sænke risikoprofilen samlet set.

Ved dagens kurs på 580. ser vi således et potentiale på mindst 20% op til vores kursmål, mens vi som downside i værste fald ser et kursniveau omkring 500. Her handlede aktien gennem flere måneder, før den begyndte at stige voldsomt i foråret efter et godt 1. kvartal og tilkøb af det nye forretningsområde Borg Automotive.

Børskurs på analysetidspunktet: 580

AktieUgebrevets kursmål (6-12 mdr): 700-750

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Dagens Nyheder Middag - Investering

Vær et skridt foran. Få de vigtigste analyser af danske aktier og aktiemarkedet
Udkommer hver dag kl. 12.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Finance Controller – få sparringspartnere fra hele Europa (fuldtid)
Region Syddanmark
Analytisk stærk økonomiprofil med interesse for grøn omstilling
Region Sjælland
Chefkonsulent til finanslovsarbejde i Miljø- og Ligestillingsministeriets departement
Region Hovedstaden
Senior Accountant – få sparringspartnere fra hele Europa (fuldtid)
Region Syddanmark
Er du Midtsjællands stærkeste økonomiansvarlige?
Region Sjælland
Udløber snart
Chief Financial Officer til Aabenraa Havn
Region Syddanmark
CODAN Companies ApS søger en Transfer Pricing Specialist
Region Sjælland
Informationsspecialist til Data Governance
Region Hovedstaden
Finance Process Owner/Product Owner til Koncernfinans
Region Hovedstaden
Fondsrådgiver til behandling af ansøgninger og projektopfølgning
Region Hovedstaden
Økonomikonsulent til BUPL’s økonomienhed
Region Hovedstaden
Financial Controller for Stena Bulk A/S
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank