Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Fortsat meget solid upside i Genmab

Peter Aabo

mandag 18. december 2017 kl. 9:35

Genmab kom i august med stærke resultater i førstelinjebehandlingen af knoglemarvskræft, hvilket peger frem mod godkendelse i alle nyligt diagnosticerede patienter i 1. halvår 2018. Darzalex-salget bør i 2018 nærme sig 2 mia. USD.

Vi havde forventet stærke Darzalex-data også i 1st line Myelomatose, og dette er nu bekræftet. Dermed fastholder vi vores aggressive peaksaleestimat for Darzalex på omkring 50 mia. kr. årligt om nogle år.

Milepælsbetalinger på 0,6 mia. i 4. kvartal

I november fremlagde Genmab regnskabet for årets første ni måneder. Omsætningen er steget med 52% til 1,35 mia. kr. drevet primært af en fremgang i Darzalex-royalties til 707 mio. kr. mod 298 mio. kr. i de første tre kvartaler af 2016.

Jansens overordnede globale salg af Darzalex har været på ca. 5,5 mia. kr. i årets første ni måneder, og dermed ligger Genmabs royalties-sats nu på lige under 13%. Ifølge aftalen vil Genmabs andel af Darzalex-salget stige gradvist op mod 20% i takt med at salget stiger.

Genmabs indtægter fra milepælsbetalinger i de første ni måneder af 2017 har været på 502 mio. kr., hvilket blot er en mindre fremgang i forhold til samme periode 2016. Men her er det værd at bemærke, at de store milepælsbetalinger modtaget i november på ca. 600 mio. kr. først vil vise sig i regnskabsaflæggelsen for 4. kvartal 2017.

[irp posts=”471864″ name=”Genmab´ første samfundsansvarlige skridt”]

Genmab har formået at holde godt styr på driftsudgifterne, som i årets første tre kvartaler blot er steget med 33% til 707 mio. kr., trods en markant udvidelse af medarbejderstaben med 24% samt et øget aktivitetsniveau indenfor forskning og udvikling. Dette betyder, at EBIT-driftsresultatet er forbedret med 86% til 641 mio. kr.

Til gengæld har Genmab haft et skuffende stort tab på finansielle poster på hele 237 mio. kr. Selskabet tilskriver det udsving i valutakurser, hvor det især er et fald i den amerikanske dollar overfor den danske krone, der har kostet. Konsekvensen af dette er at Genmabs resultat efter skat faktisk er forværret med minus 8% til et overskud på 318 mio. kr.

Umiddelbart finder vi det skuffende, at Genmab står med så stort et tab på de finansielle poster. Dette indikerer, at man ikke har været dygtige nok til at hedge sig ud af den tunge eksponering mod den amerikanske dollar.

Til gengæld efterlader cash flowet et anderledes positivt indtryk. Cash flowet fra driften er således forbedret med imponerende 230% til 1,34 mia. kr.

Ved udgangen af september måned havde Genmab et kapitalberedskab på 4,75 mia. kr. mod 3,5 mia. kr. ultimo september 2016.

På baggrund af de massive milepælsbetalinger modtaget i 4. kvartal 2017 har Genmab-ledelsen opjusteret forventningerne til hele 2017. Man forventer nu en samlet omsætning på 2,24-2,44 mia. kr. Desuden forventes et EBIT-driftsresultat på 1,19-1,39 mia. kr. samt et kapitalberedskab på minimum 4,9 mia. kr. ultimo december.

Til sammenligning guidede selskabet efter 1. kvartalsregnskabet i maj måned en omsætning på 1,95-2,15 mia. kr., et EBIT overskud på 0,9-1,1 mia. kr. samt et kapitalberedskab ultimo 2017 på minimum 4,5 mia. kr.

Dermed er forventningerne til både omsætning og EBIT hævet med ca. 0,3 mia. kr. og kassebeholdningsestimatet er hævet med 0,4 mia. kr.

Darzalex-salg tæt på 2 mia. USD i 2018

Vores tidligere estimat for Janssens salg af Darzalex i 2017 lå på ca. 1,5 mia. USD, hvilket har vist sig at være skudt en smule over målet. Det realistiske er nu et samlet 2017 salg på omkring 1,25 mia. USD, eller ca. 8 mia. kr. Antager vi, at Genmabs samlede andel af salget vil lande på 13% betyder det royalties til Genmab på ca. 1,0-1,1 mia. kr.

Dette ændrer dog på ingen måde investeringscasen. Vi er således fortsat meget positivt indstillede over for Genmab-aktien. Særligt med den seneste måneds kraftige kursfald, som har sendt aktien ned omkring kurs 1050, svarende til en markedsværdi på 63 mia. kr.

Vi ser desuden Darzalex-salget stige med endnu større hastighed særligt i 2. halvår 2018, når den vigtige godkendelse i 1st line (nyligt diagnosticerede) Myelomatose er i hus. Et forsigtigt bud vil være en samlet Darzalex-omsætning på 1,75 mia. USD i 2018 og med royalties til Genmab på ca. 1,5 mia. kr.

Eneste potentielle faresignal er det voldsomme underskud på de finansielle poster. Vi går ud fra, at det ikke er noget der gentager sig fremadrettet, og vi antager desuden, at der blot er tale om et ikke-realiseret tab, som indikerer en alt for tung eksponering mod en enkelt valuta.

Det er i hvert fald set fra en investorsynsvinkel uacceptabelt, at man står med finansielle underskud i den størrelsesorden, når man er gældfri og ligger inde med et kapitalberedskab, der nærmer sig 5 mia. kr. Vores forventning er at Genmab fremadrettet bliver dygtigere til at hedge sig ud af disse valutaudsving.

Vi fastholder vores eksisterende købsanbefaling på Genmab og gentager vores kursmål på 2200 på 12 måneders sigt.

Børskurs på analysetidspunktet: 1032,00

AktieUgebrevets kursmål (12 mdr): 2200,00

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Dagens Nyheder Middag - Investering

Vær et skridt foran. Få de vigtigste analyser af danske aktier og aktiemarkedet
Udkommer hver dag kl. 12.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Senior Accountant – få sparringspartnere fra hele Europa (fuldtid)
Region Syddanmark
Finance Controller – få sparringspartnere fra hele Europa (fuldtid)
Region Syddanmark
Analytisk stærk økonomiprofil med interesse for grøn omstilling
Region Sjælland
Chefkonsulent til finanslovsarbejde i Miljø- og Ligestillingsministeriets departement
Region Hovedstaden
Fondsrådgiver til behandling af ansøgninger og projektopfølgning
Region Hovedstaden
Er du Midtsjællands stærkeste økonomiansvarlige?
Region Sjælland
Udløber snart
Chief Financial Officer til Aabenraa Havn
Region Syddanmark
CODAN Companies ApS søger en Transfer Pricing Specialist
Region Sjælland
Informationsspecialist til Data Governance
Region Hovedstaden
Finance Process Owner/Product Owner til Koncernfinans
Region Hovedstaden
Økonomikonsulent til BUPL’s økonomienhed
Region Hovedstaden
Financial Controller for Stena Bulk A/S
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank