Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Finans

Økonomisk oprydning i Lyngby Boldklub næppe slut

Morten W. Langer

mandag 12. februar 2018 kl. 11:23

Lyngby Boldklub, som blev reddet fra konkurs fredag, hænger på forpligtelser fra Hellerup Finans. Ifølge Erhvervsstyrelsens selskabsregister ejer fodboldklubben flere af Hellerup Finans’ tidligere datterselskaber, blandt andet ejendomsmæglernetværket Just Sold og eSignatur. Ejerandelene er delvist solgt videre til investorer, hvoraf nogle med en tilbagesalgsret til Lyngby Boldklub.

Lyngby Boldklub har siden august 2017 stået registreret som storaktionær af de tidligere Hellerup Finans-selskaber, Just-Sold og eSignatur, med ejerandele på mellem 70 procent og 100 procent af aktiekapitalen. Selskaberne er med andre ord videresolgt af Hellerup Finans til fodboldklubben. Torben Jensen oplyser til Økonomisk Ugebrev, at datterselskaberne indgår i salget af Lyngby Boldklub, men han oplyser ikke, hvor store ejerandel de nye ejere overtager.

”Lyngby Boldklub og Hellerup Finans har ingen mellemregninger, så pengene fra aktiesalg er gået til at betale lønninger i Lyngby Boldklub. HF har ikke fået en krone fra salgene,” oplyser han. Det fremgår ikke, hvad HKs rekonstruktør siger til, at aktieposterne er ”foræret” til boldklubben.

Læs også: Hellerup Finans imperiet lakker mod enden

Økonomisk Ugebrev har dokumentation for, at private investorer efter august sidste år har købt ejerandele i de tidligere Hellerup Finans-selskaber, og et af de seneste salg er en særdeles opsigtsvækkende transaktion fra januar 2018.

Transaktionen handler om salg af aktier i ejendomsmæglernetværket Just-Sold, hvor investorer inden for en måned havde ret til at tilbagesælge deres aktier med 30 procent gevinst. En forpligtelse, Lyngby Boldklub nu hænger på. Ifølge Torben Jensen har kun få investorer krævet at tilbagesælge aktier for 573.000 kr. til tre investorer, ud af i alt 11 investorer, der har købt aktier på de særlige vilkår. Det er ligeledes usikkert, i hvor høj grad de nye ejere af Lyngby Boldklub hænger på en forpligtelse for salg af obligationer i efteråret, hvor der blev søgt solgt obligationer i Lyngby Boldklub for knap 30 mio. kr. til en rente på 10 procent.

Læs også: Hvor er pengene fra Hellerup Finans’ aktieposter?

Økonomisk Ugebrev er i besiddelse af dokumenter, der viser, at Lyngby Boldklub står som formel sælger af Just-Sold over for private investorer. Dokumenterne viser, at private investorer i starten af januar 2018, altså kort tid før Hellerup Finans kastede håndklædet i ringen, har købt aktier i Just-Sold af Lyngby Boldklub. Aftaledokumentet viser dog også, at der også var tale om en slags låneaftale, idet investor senest 30. januar 2018 kunne tilbagesælge sine aktier til Lyngby Boldklub med en gevinst på 30 procent.

Altså en gevinst på 30 procent på under én måned, hvilket med stor sikkerhed har været afgørende for, at investorer overhovedet ville indgå, da værdien af selve Just-Sold er meget usikker. Økonomisk Ugebrev er således i kontakt med en investor, som alene gik efter gevinsten på 30 procent.

I den konkrete sag har investor, som ønsker at være anonym, betalt 200.000 kr. til Lyngby Boldklub den 3. januar 2018. I aftaledokumentet fremgår det, at aktierne i Just Sold kunne tilbagesælges senest 30. januar 2018 for 260.000 kr. Med andre ord har Hellerup Finans solgt sine aktier i Just-Sold til Lyngby Boldklub, hvorved Hellerup Finans har kunne hæve provenuet fra investors betaling fra boldklubben.

Læs også: Investorgruppe vil stoppe Torben Jensen

I realiteten har Hellerup Finans altså skudt et selskab ind mellem sig selv og investor, så investor ikke kunne gøre krav gældende direkte over for Hellerup Finans. Til gengæld står Lyngby Boldklub A/S nu tilbage med aben.

Økonomisk Ugebrev kan dokumentere, at mindst én investor inden for de seneste uger har krævet pengene retur fra sælger, altså Lyngby Boldklub. Advokat Hans Lindstrøm Svendsen fra Advokatfyn, som på vegne af en investor har skrevet til Lyngby Boldklub, siger, at hans klient vil tilbagesælge sine aktier.

I et brev fra advokaten til Lyngby Boldklub ved adm. direktør Jesper Gotfredsen, dateret 17. januar 2018, hedder det, at klienten ønsker at tilbagesælge sine aktier i Just-Sold til kurs 25,13 – i forhold til købskursen på 19,37. Advokaten beder Lyngby Boldklubs ledelse om at bekræfte, at aktierne vil blive betalt til den aftalte kurs.

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Top100 Finansvirksomhed

Få de vigtigste om bank, realkredit, forsikring, pension
Udkommer hver mandag.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Analytisk stærk økonomiprofil med interesse for grøn omstilling
Region Sjælland
Business Controller
Region Hovedstaden
Business Controller til Molslinjen
Region Mdt
Fondskonsulent til TEC’s Økonomi- og Ledelsessekretariat
Region Hovedstaden
Chefkonsulent til finanslovsarbejde i Miljø- og Ligestillingsministeriets departement
Region Hovedstaden
Rektor til Erhvervsakademi Dania
Region Midt
Udløber snart
Administrerende direktør – Danske Advokater
Region Hovedstaden
Koordinerende økonomikonsulent til økonomistyring på ældre-og sundhedsområdet i job og velfærdsstaben
Region Midt
ESG-Controller til JP/Politikens Hus
Region Hovedstaden
Fondsrådgiver til behandling af ansøgninger og projektopfølgning
Region Hovedstaden
CODAN Companies ApS søger en Transfer Pricing Specialist
Region Sjælland
Flair for økonomi og planlægning? Vi søger 2 nye kollegaer til budget- og økonomistyring
Region Hovedstaden
Informationsspecialist til Data Governance
Region Hovedstaden
Er du Midtsjællands stærkeste økonomiansvarlige?
Region Sjælland
Nyt job
Finance Process Owner/Product Owner til Koncernfinans
Region Hovedstaden
Chief Financial Officer til Aabenraa Havn
Region Syddanmark

Mere fra ØU Finans

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Og modtag den seneste udgivelse af Finans – det førende magasin om den danske finanssektor.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank