Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Store udsving ved Chr. Hansens halvårsregnskab

Økonomisk ugebrev

lørdag 14. april 2018 kl. 12:16

Der var store udsving i Chr. Hansens aktiekurs ovenpå onsdagens halvårsregnskab, som på mange måder var en gentagelse af regnskabet for 1. kvartal. Fokus er nu på den kommende uges kapitalmarkedsdag, som kan få væsentlig betydning for aktiekursen.

Regnskabet for 2. kvartal var på mange måder en gentagelse af regnskabet for 1. kvartal. Den organiske vækst var pæn med 9%, men omsætning og indtjening var marginalt under forventningerne, og det er der ikke råd til i en virksomhed, der er værdiansat til over 40 gange indtjeningen for 2018. Årsforventningen om en vækst på 8-10% blev fastholdt, men der var en lille nedjustering af årets vækst fra omkring 10% til under 10% for den mindste division Natural Colours (20% af omsætningen). Divisionen skuffede igen med en organisk vækst på 4%, men det blev meldt ud, at man forventer at vende tilbage til stærkere vækstrater indenfor 6-12 måneder.

Til gengæld leverede den største division Food Cultures & Enzymes, som står for 60% af omsætningen, en solid organisk vækst på 12%. Divisionens nye fabrik i København er ved at være indkørt, og den forventes at bidrage til marginforbedringer mod slutningen af året.

Health & Nutrition divisionen (20% af omsætningen) skuffede marginalt med en vækst på 7% i kvartalet, da divisionen fortsat er ramt af lagertilpasninger i USA hos et par store kunder i kosttilskudssegmentet.

Overordnet set er væksten stadig pæn, og det samme er indtjeningen. Det var nok til at berolige investorerne, som sandsynligvis ret hurtigt rettede blikket mod den kommende kapitalmarkedsdag.

Kapitalmarkedsdag i fokus
Med halvårsregnskabet overstået er det store fokus nu på kapitalmarkedsdagen på torsdag den 19. april. Den har pga. aktiens høje værdiansættelse potentiale til at medføre store kursændringer. Det skyldes, at Chr. Hansen har indikeret, at man udover at tale om den kommende 2 årige strategiperiode også vil opdatere de mellemlange finansielle målsætninger. Dermed kan der være opdateringer til både vækst og indtjening.

Vi venter ikke, at der er skuffelser i vente i forbindelse med EBIT-marginen. Den store ubekendte er vækstforventningerne, som muligvis kan blive opdateret for de enkelte divisioner. Dermed kan det langsigtede vækstbillede blive påvirket, og det er det som investorerne kigger på, og som er så væsentligt for aktiens høje værdiansættelse.

Det er fortsat vores forventning, at kapitalmarkedsdagen kan fjerne noget af den usikkerhed som p.t. er i spil omkring de fremtidige vækstforventninger på både 5 og 10 års sigt.

Mere positive analytikere
Vi fastholder vores kursrange til 530-590, og det indikerer, at vi ser en positiv udvikling i kølvandet på kapitalmarkedsdagen og på en forventet bedring i den problemramte Natural Colours division senere på året. Endvidere hæfter vi os ved de mildere vinde, der synes at blæse blandt analytikerne, hvor et par stærke salgsanbefalinger er forsvundet og et par nye købsanbefalinger er kommet til.

Hvor der i januar var 2 stærkt køb, 1 køb, 7 hold og 7 stærkt salg ud af 17 anbefalinger, er tallene idag 4 – 1 – 6-5ud af 16 anbefalinger. Og de tal inkluderer ikke de positive skift, der er refereret i pressen efter denne uges regnskab. Mediankursmålet er foreløbigt kun ændret marginalt fra 535 til 543, men de nyeste analyser opererer med kursmål på den høje side af 600.

Det er ikke nødvendigvis den endegyldige sandhed, men det er en lille indikation om et holdningsskifte, som også kom til udtryk på selve regnskabsdagen hvor aktien åbnede med et fald på over 5% for derefter at rette sig henover dagen og lukke i et lille plus.

Vi så i sidste omtale en sandsynlighed for at aktien kunne nå tilbage til toppen af det hidtidige kursrange omkring 590-600 forud for kapitalmarkedsdagen. Det har aktien ikke nået – sandsynligvis også som en konsekvens af den seneste tids aktieuro. Det ser dermed ud til, at markedets forventninger forud for kapitalmarkedsagen ikke er skruet helt op, og det øger sandsynligheden en smule for enten en positiv overraskelse, eller måske blot et lettelsens suk.

Ledelsen luftede slutteligt også muligheden for, at bestyrelsen vil se på muligheden for at returnere kapital til aktionærerne efter 3. kvartalsregnskabet.
Steen Albrechtsen

Børskurs på analysetidspunktet: 546,00 AktieUgebrevets kursmål (6 mdr): 530-590

Læs tidligere analyser af Chr. Hansen her. Password er abonnent email, og adgangskode kan hentes her .

 

7ecc94ee9d34bec0f10a2f69dc2aedfcb8a2f865

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Dagens Nyheder Middag - Investering

Vær et skridt foran. Få de vigtigste analyser af danske aktier og aktiemarkedet
Udkommer hver dag kl. 12.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Senior Accountant – få sparringspartnere fra hele Europa (fuldtid)
Region Syddanmark
Udløber snart
Rektor til Erhvervsakademi Dania
Region Midt
Finance Controller – få sparringspartnere fra hele Europa (fuldtid)
Region Syddanmark
Analytisk stærk økonomiprofil med interesse for grøn omstilling
Region Sjælland
Chefkonsulent til finanslovsarbejde i Miljø- og Ligestillingsministeriets departement
Region Hovedstaden
Finance Process Owner/Product Owner til Koncernfinans
Region Hovedstaden
Fondsrådgiver til behandling af ansøgninger og projektopfølgning
Region Hovedstaden
Er du Midtsjællands stærkeste økonomiansvarlige?
Region Sjælland
Udløber snart
Chief Financial Officer til Aabenraa Havn
Region Syddanmark
Udløber snart
Koordinerende økonomikonsulent til økonomistyring på ældre-og sundhedsområdet i job og velfærdsstaben
Region Midt
CODAN Companies ApS søger en Transfer Pricing Specialist
Region Sjælland
Informationsspecialist til Data Governance
Region Hovedstaden
Økonomikonsulent til BUPL’s økonomienhed
Region Hovedstaden
Financial Controller for Stena Bulk A/S
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank