Danske Banks underliggende forretning i fremgang

(ARKIV) Danske Bank den 23. januar 2014. Bagmandspolitiet har indledt en efterforskning mod Danske Bank for overtrædelse af loven om hvidvask. Det oplyser Bagmandspolitiet i en pressemeddelelse. Det skriver Ritzau, mandag den 6. august 2018.. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix)

Oprydningen med den tilhørende transformation af Danske Bank koster dyrt på bundlinjen i form af ekstra omkostninger. Men Q4-regnskabet viser faktisk pæn organisk vækst på toplinjen, og justeret for engangsomkostninger var bundlinjen i Q4 bedre i Q3, viser bankens egne tal.

Midt i de igangværende store omvæltninger leverede Danske Bank i årets sidste kvartal god vækst på toplinjen, med større nettorenteindtægter end analytikerne havde ventet . De samlede nettorente- og gebyrindtægter landede på 12,15 mia. kr., mod forventet 11,6 mia. kr. og mod10,5 mia. kr. i Q3 2019.

Fremgang i handelsindtægterne på 1,3 mia. kr. i forhold til kvartalet før skyldes delvist salg af en ejerandel i LR Kredit på 767 mio. kr., hvorved den reelle handelsindtægt stadig gik frem, men...

Læs også:  Trumpismen er, på godt og ondt, kommet til Danmark

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Indtast dit navn her