Finans

Mazanti-Andersen Korsø Jensen går efter topgruppen

Morten W. Langer

mandag 28. september 2020 kl. 15:00

Efter sammenlægning med fynsk advokatfirma og tilkomst af partner fra konkurrent nærmer Danmarks ældste advokatfirma sig topgruppen, og det er også meningen, siger bestyrelsesformand Henrik Sander i dette interview med Økonomisk Ugebrevs chefredaktør Morten W. Langer. Vokseværket har både grund i ekspansion indenfor specialistkompetencer, ikke mindst på transaktioner, og i  geografisk ekspansion. 

Historisk har det været et stort spring op fra de mellemstore danske advokatfirmaer til gruppen af top ti-firmaer. Men efter et væksthop i omsætning på omkring 20 pct, og bruttoresultat fra 130 til 150 mio. kr. nærmer Mazanti sig nu det eksklusive selskab af topadvokatfirmaer. Og meget tyder på, at advokatfirmaets ledelse også ser sig selv som en kandidat til branchens førstedivision. 

Advokatfirmaet meddelte i foråret 2019, at det primo året var gået sammen med det fynske advokatfirma Bonnesen, hvor der i forvejen var personlige relationer.

De bedste specialister
Bestyrelsesformand Henrik Sanders forklarer det overordnede rationale således: ”Det er en del af vores strategi, at vi bliver nødt til at vokse relativt pænt for altid at have de bedste specialister til rådighed. Det ser vi som en nødvendighed, hvis vi fortsat skal være relevante for vores kunder og løse opgaver på et højt niveau. Det er rationalet bag ønsket om at vokse. Det er ikke fordi vi ønsker at gøre tingene meget anderledes, men for kunne levere det, klienterne ønsker.”

Advokatfirmaet blev ved sammenlægningen største advokatfirma på Fyn, men der blev også tilført fagkompetencer inden for firmaets fem kerneområder, herunder insolvens, entrepriseret, fast ejendom, proces og M&A. Firmaet oplyser, at staben af jurister er øget fra 51 til 57, hvoraf partnerkredsen er udvidet med hele 7 personer, til 37. Det oplyses også, at der i relation til løsning af M&A-opgaver er hele 22 jurister, altså over en tredjedel af den samlede juriststab.

Ønsket om endnu flere transaktionsopgaver understøttes også af firmaets rådgiverrolle i det netop gennemførte salg af superligaklubben Sønderjyske Fodbold, hvor advokatfirmaet var rådgiver for den amerikanske investor.

M&A-stabens arbejde er dog ikke særlig synlig på Mergermarkets oversigt over juridiske rådgivningsopgaver, men det skyldes at man ikke indrapporterer dertil, da en stor del af de transaktioner man håndterer, typisk ligger inden for venture capital, private equity og fondsetablering med hovedvægt på tech og biotek.

Min oplevelse er, at de mindre advokatfirmaer typisk er tilbageholdende med at lade sig opsluge af større firmaer. Kommer jeres fynske afdeling til at køre videre mere eller mindre selvstændigt?

”De to firmaer er lagt sammen, og det er vi godt i gang med. Vi går efter en fuld integration på tværs af bæltet, og der er også en god udveksling af sager, så vi udnytter de samlede kompetencer bedst muligt. Så sent som i dag har jeg sendt en sag til Fyn.”

Finder de rigtige
Er sammenlægning eller tiltrækning af partnere fra andre firmaer en del af jeres vækststrategi?

”Ja, vi vil rigtig gerne tiltrække flere partnere fra andre firmaer. Men vi gør meget ud af finde de rigtige, som både kan tilføre værdi, og som passer ind i vores kultur og værdier. Det er også en del af vores fremtidige vækststrategi.

Fra Bonnesen fik vi nye kompetencer tilført inden for sport og kultur samt styrket vores afdelinger for insolvens, entrepriseret og fast ejendom. Grundlæggende ønsker vi ikke at udvide til flere end vores fem kernespecialer, men vi ønsker at styrke os yderligere her.”

De fleste store advokatfirmaer satser meget på M&A-transaktioner. Vil I deltage i den kamp for at øge jeres markedsandel?

”Ja, vi ønsker at blive større indenfor transaktioner, og særligt indenfor venture og private equity, hvor vi betragter  os som førende i Danmark, bakket op af bl.a. Legal 500. Vi står bag etableringen af de fleste nye venturefonde. Men vi går også efter klassisk M&A transaktioner, og vi håndterer flere sager, hvor vi også kæmper med de store.”   

Hvilke ambitioner har I omkring vækst de kommende år?

”Vi vil gerne op i top ti. Vi har ikke en ambition om at ligge blandt de tre største. Hvad der kommer til at drive væksten, vil jo afhænge meget af markedsudviklingen om det eksempelvis bliver M&A eller insolvens. Vi har historisk set nok ikke været så aggressive hvad angår markedsføring sammenlignet med andre, men vi vokser ved at levere varen. Vi ser gode vækstmuligheder, ikke mindst fordi vi stadig har en størrelse, hvor vi ikke støder ind i interessekonflikter.”

MWL

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email

[postviewcount]

Mere fra ØU Finans


Seneste nytAktuel artikelserie

Trænger First North vækstbørsen til en opstramning?

Chefredaktør Morten W. Langer har i en artikelserie påpeget en stribe huller i NasdaqOMX’s arbejde med at skabe en dansk vækstbørs, investorerne kan have tillid til. Selskaber som Conferize og NPinvestor har fra start været baseret på ekstremt svage forretningsmodeller og overvurderede værdiansættelser. Aktuelt viser sagen om Waturu, at institutionen med Certified Advisors ikke fungerer godt nok, når det gælder sikring af fyldestgørende information til investorerne. Baggrunden for ØU’s fokus på First North er, at en velfungerende dansk vækstbørs er samfundsmæssig vigtig som formidler af risikovillig kapital til små vækstvirksomheder.

Andre artikelserier

Sustainable Finance: Nye spilleregler for den finansielle sektor
Nye krav til bestyrelsen i kølvandet på Coronakrisen
Kontroversielle investeringer
Hvornår stopper lovgiverne Forsikringsmafiaens fidus?
Hvilke strategier sikrer den bedre performance under coronakrisen?
Finansiering af den grønne omstilling


Seneste nyt

Mest læste

Få dit daglige nyhedsoverblik i din indbakke

Seneste rapporter fra eksterne rådgivere

Covid-19: Midlertidige konkurrenceretlige rammebestemmelser
Covid-19: Hvordan krisen kan påvirke dine låne- og finansieringssaftaler
Momslån til små og mellemstore virksomheder og lønsumsafgiftslån til visse erhverv
Se det fulde rapportindeks →
Dybdegående og original 
journalistik siden 1994

Økonomisk Ugebrev har i mere end 25 år leveret indsigtsfuld og dagsordensættende journalistik og analyser til læserne og den brede offentlighed. 

Vi tager ansvar for vores indhold og er tilmeldt:

KONTAKT

Telefonisk henvendelse: 70 23 40 10
Telefonerne er åbne alle hverdage fra: 10-15

Skriv til os på: [email protected]
Vi bestræber os på at besvare henvendelser indenfor 24 timer.

Økonomisk Ugebrev A/S
CVR-nr.: 31760623
Sundkaj 125, 3. sal
Nordhavn 2150

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Log ind

[iteras-paywall-login paywallid="qwerty123"]
X