Tilsynet med revisorer har været underdrejet i årevis

Tilsynet med revisorer har været underdrejet i årevis.

Erhvervsstyrelsen har afleveret redegørelse om tilsynet med revisorernes arbejde – i 2017. Styrelsen forklarer om den lange ventetid:

”Redegørelsen udgives meget sent i forhold til tidligere år. Dette skyldes, at perioden, hvor sagsbehandlingen af kvalitetskontroller udført i 2017 er foretaget, har været helt særlig.

Igennem en længere periode har der manglet ressourcer i Erhvervsstyrelsens team for tilsyn med revisorer samtidig med, at der har været et efterslæb siden implementeringen af det ændrede regelsæt i 2016.

Ressourcemanglen er efterfølgende blevet afhjulpet. Det har dog taget tid at rekruttere og oplære nye medarbejdere og dermed få afsluttet gamle sager.

Endvidere fik Erhvervsstyrelsen i 2020 tilført nye opgaver i forbindelse med kompensationsordninger som følge af COVID-19, som berørte teamets medarbejdere. Sagsbehandlingen af kvalitetskontroller udført i 2018 og 2019 er i gang og det forventes, at de revisionsvirksomheder, som endnu ikke har modtaget en rapport fra Erhvervsstyrelsen, vil høre nærmere inden udgangen af 2020.”

Læs også:  Finanstilsynet finder mange it-problemer i P+

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Indtast dit navn her