Brøndby IF forventer et underskud i 4. kvartal på 19 mio

Brøndbys Kasper Fisker og FCKs Robert Skov under pokalkampen mellem FCK-Brøndby i Telia Parken søndag den 4 januar 2018. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2018)

Brøndbyernes IF Fodbold A/S fremlagde forleden et underskud for årets første tre kvartaler på minus 60 mio. kr. Ledelsen udmeldte i samme omgang en ny forventning til helpret, som nu lyder på et underskud på 75-79 mio. kr. Det betyder, at ledelsen nu forventer et underskud i årets fjerde kvartal på 15-19 mio.kr.

Ledelsen skriver: Brøndby IF’s forventninger til årets resultat for 2019 før skat er nu i niveauet -75 mio. kr. til -79 mio. kr. mod tidligere forventet et resultat før skat i niveauet -63 mio. kr. til -73 mio. kr. Justeringen af forventningen til årets resultat skyldes primært effekterne af øgede omkostningertil fodbold relaterede aktiviteter samt højere omkostningertil vedligeholdelse af stadion.

Videre hedder det, at forventningen er baseret på en forudsætning om Brøndby IF er i top 3 af Superligaen i 2. halvår 2019. Den forudsætninger holder med den aktuelle 3. plads, to poin foran AGF, som BIF tabte til i weekenden.

I årets tre første kvartaler er underskuddet 60 mio. kr. markant ringere end de første tre kvartaler af 2018. Her var der et overskud på 26 mio. kr. Af forskellen på i alt 86 mio. kr. skyldes et fald i transferindtægter på 60 mio. kr. – fra plus 36 mio. kr. til minus 24 mio. kr. Transferindtægtere er altså fuldstændig svigtet for BIF i år.

Læs også:  S&P Future: Så er US aktier knap 3% fra All-Time-High

Men også den basale drift før transfer er forringer: I årets første tre kvartaler var driften på minus 33 mio. kr. mod minus ni mio. kr. samme periode sidste år. Driften i 3.kvartal 2019 var dog en snip bedre end 3. kvartal 2018 med minus ni mio. kr. Indtægterne i kvartalet er øget tre mio. kr. til 52 mio. kr. mod 49 mio. kr. i 2018. Omkostningerne er øget lidt mindre.

”Justeringen af forventningen til årets resultat skyldes primært effekterne af øgede omkostninger til fodbold relaterede aktiviteter samt højere omkostninger til vedligeholdelse af stadion,” påpeger ledelsen.

Entre- og TV-indtægter er væsentligt lavere – 9,5 mio. kr. – end året før. ”Grundet mindre gode sportslige resultater sammenholdt med samme periode sidste år.”

Vil stadig hente 100 millioner i emission

”Bestyrelsen arbejder fortsat målrettet med tilrettelæggelse af den tidligere udmeldte emission, som senest omtalt i selskabsmeddelelse nr. 14/2019,” skriver klubben videre i sin delårsrapport fra i torsdags (21.11). Ledelsen agter fortsat – som tidligere meddelt – at de vil hente ekstra 100 mio. kr. ved en kapitaludvidelse, der nu er planlagt (udskudt) til foråret 2020.

Læs også:  SKEW: US krak-termometer giver advarsels signaler

Ledelsen oplyser videre i samme meddelelse, at man har realiseret en nettoomsætning på 52,2 mio. kr. for seneste kvartal (3. kvartal 2018: 49,3 mio. kr.), svarende til en stigning på 5,9 %. Og det ”skyldes primært øgede TV-indtægter, entréindtægter, indtægter fra Partner & Sponsorer samt indtægter fra F&B (eng. for ”mad og fødevarer” – red.).”

På den sportslige front holder klubben sine forventninger til Superligaholdet – med en ”væsentlig” målsætning om en placering i top-3. Efter 17 ud af 26 kampe er holdet fra Vestegnen nr. 3 med 31 points – to point foran AGF på 4. pladsen, men henholdsvis seks point efter FCK og 13 efter FCM på de øverste pladser.

De seneste år har Brøndby IF fået dækket sit finansieringsbehov via lån fra nærtstående parter, navnlig af storaktionæren Jan Bech Andersen, som desuden har lovet at holde klubben dækket indtil september 2020.

Vi har bedt ledelsen om en forklaring på det markant større underskud for årets sidste kvartal.

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Indtast dit navn her