Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Danske Banks aktiekurs forbi psykologisk grænse

Linda

lørdag 22. oktober 2016 kl. 16:02

Det tog omtrent Danske Bank aktien et års tid at komme tilbage over den psykologiske kursgrænse på 200.

Sidste gang toppede den ved 220 i dagene forud for minikrakket på børserne den 24. august 2015, og det er i første omgang også vores pejlemærke.

På kursniveauet omkring 220 ligger Danske Bank nemlig meget tæt på konkurrenternes værdiansættelse – både når det kommer til P/E og det lidt gammeldags K/I (kurs/Indre værdi), som er et meget håndgribeligt målepunkt i en finansiel virksomhed, hvor der er ikke er stor mistillid til kreditbogens kvalitet.

Danske Banks P/E-nøgletal ligger lige under sektorens median, men K/I ligger på medianen. Ser vi helt overordnet på sektoren er K/I ved at nærme sig det punkt ved 1,30-1,40, hvor det normalt ville være svært at berettige et meget højere nøgletal. De store bankers egenkapitalforretning har dog på trods af det lave rentemiljø nået et pænt niveau, og heri ligger en mulighed for at barren godt kan hæves lidt, så fokus i højere grad bliver på P/E og ikke på K/I. I særdeleshed når der ikke er mange andre afkast-alternativer.

Vi har i kølvandet på bruddet af kurs 200 og forud for 3. kvartalsrapporten set en række kursmål blive løftet med 5-10% til kursniveauet 220. Det er også dette niveau, vi forventer at se aktien i på kort sigt, svarende til en upside på små 5% og på lidt længere sigt et niveau omkring 230 henover årsregnskabet 2016.

Hvad der skal ske derfra er lidt sværere at sige, men banken løber efter vores vurdering umiddelbart ind i en ”resultatvækst-krise”, som gør det svært at se et kurspotentiale videre op mod alltime high på 270. Resultaterne frem til 2018 ser på nvuærende tidspunkt ud til at være ganske stabile med en moderat vækst på 10% over 2 år fra fra en EPS på 18,2 i 2016 til til 20,4 i 2018.

Stabilt udbytte og stort aktietilbagekøbsprogram
Det er tilsyneladende det stabile udbytte og tilsvarende store tilbagekøbsprogram, der for flere analytikere og investorer ser attraktivt ud p.t. Heri kan vi kun være enige. Med et udbytte på næsten 5% og et forventet tilbagekøbsprogram i næsten samme størrelse, er der en god bund under kursen, som dog næppe vil gå uberørt forbi en ny ”bankkrise”. I dag er der stor sammenhæng mellem de internationale kapitalmarkeder og i særdeleshed mellem bankerne. Vi har set det med uroen om Deutsche Bank, der forplantede sig til hele sektoren. Det skal man som investor være opmærksom på, uanset at Danske Bank og de øvrige skandinaviske banker klarer diverse stresstests med bravour. Chartet med Danske Bank og peer gruppen viser med al tydelighed, at kursbevægelserne er ret synkrone på kort sigt – også på tværs af de skandinaviske landegrænser.

Danske Banks stærke udviklingsressourcer på IT-fronten er især på det seneste kommet i fokus med MobilePay-løsningen. Efter at Nordea har sagt ja til MobilePay og er hoppet med ombord, er banen kridtet op for en større satsning på MobilePay. Appen bliver lagt ned i et særskilt datterselskab med selvstændig bestyrelse, samtidig med at brandingen ”by Danske Bank” droppes. Nordea har fået en endnu ukendt ejerandel, ligesom andre banker har fået en åben invitation om at droppe Swipp til fordel for MobilePay. Det ligner derfor til forveksling lidt et nyt fælles sektorselskab man er i færd med at skabe. En NETS 2.0 ville onde tunger måske sige. Vi ser det ikke som utænkeligt, at MobilePay bliver meget stor, og derfor i sig selv kan blive en value driver for bankens værdi. I Danmark er der 3,2 mio. brugere, mens der kun er ca. 200.000 brugere i Norge såvel som Finland.

På længere sigt hører MobilePay næppe hjemme i Danske Bank eller i de andre banker for den sags skyld. Disruption eller ej, så vil bankernes kerneforretning stadig være ind- og udlån og i mindre grad selve betalingsformidlingen, som på sigt må betragtes som en commodity, med undtagelse af selve infrastrukturen.

Vi mangler endnu at se en analyse, hvor Mobile-Pay og det populære ”FinTech”-begreb kædes sammen for alvor. Fortsætter MobilePay fremgangen kunne det meget vel blive et af temaerne omkring Danske Bank i 2017, mens markedet venter på en ændring i rentemiljøet, der kan drive en fremgang i de hårdt pressede rentemarginaler.

Udsigten er således pæn uden at være prangende for Danske Bank-kursen med MobilePay som en mindre joker undervejs.

læs hele udgivelsen her

Steen Albrechtsen

 

Børskurs på analysetidspunktet: 210                                                 AktieUgebrevets kursmål (6 mdr): 220-230

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Dagens Nyheder Middag - Investering

Vær et skridt foran. Få de vigtigste analyser af danske aktier og aktiemarkedet
Udkommer hver dag kl. 12.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

No data was found

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank