Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

NKT-opsplitning bør frigøre værdi

Josephine Daniel

søndag 27. august 2017 kl. 10:13

Efter et langt tilløb er der nu sat en endelig dato på, hvornår Nilfisk bliver spaltet fra NKT og bliver et selvstændigt noteret selskab på børsen. Trods en pæn kursudvikling det seneste år siden planerne blev offentliggjort, forventer vi stadig, at der ligger en kursgevinst forude.

Til oktober vil NKT endelig gennemføre den forventede spaltning i NKT (Cables + NKT Photonics) og Nilfisk. Det forventes at første handelsdag som to forskellige aktier vil blive den 12. oktober, men inden da følger en vigtig kapitalmarkedsdag den 19. september. Her vil samtlige forretninger blive indgående præsenteret overfor analytikere og investorer. Fokus vil nok især ligge på den store kabeldivisions muligheder og kortsigtede udfordringer, mens Nilfisks fremtid ser relativt stabil ud.

Kabeldivisionen har en lidt mere volatil natur, som følge af timingen af de store højspændingsordrer offshore. Opkøbet af ABB’s kabelforretning sidste år har dog gjort forretningen større og – må-ske vigtigere – lidt mere diversificeret. Det blev meddelt, at integrationen og sammenlægningen af de to forretninger indtil videre forløber efter planen. Det betyder også, at man er på vej til at realisere synergierne på 30 mio. EUR årligt i 2018. Alle betalinger relateret til transaktionen er nu på plads, og NKT står ultimo 2. kvartal med en nettorentebærende gæld på 742 mio. EUR. Gældsniveauet har nu nået topppen efter opkøbet, og vi forventer at se en faldende gæld fremover.

Regnskabet for 1. halvår viste, at den organiske vækst i kabeldivisionen kom fra ABB’s forretning med 8% og ikke fra den ”gamle” NKT-forretning, der viste en lille tilbagegang på 1%. Det er en proforma-opgørelse, da ABB først indgik i regnskabet fra 1. marts.

Den mindre højteknologiske forretning Photonics vil blive i den fortsættende NKT-aktie, og her er udviklingen som hidtil: pæn vækst, men stadig ikke nok til at den betyder noget i den samlede forretning. Omsætningen i halvåret voksede med 4% til 18,7 mio. EUR, og her var især 2. kvartal drivende med en vækst på 26% til 11,2 mio. EUR. Der er netop i juli opkøbt en schweizisk forretning, som vil give en bedre adgang til nye forretningsområder indenfor ultrafast lasers.

Dyr Nilfisk-konkurrent i problemer Nilfisks regnskab gav indtryk af, at der er kommet styr på forretningen igen efter sidste års udfordringer. Den organiske vækst i 2. kvartal var med 1,7% lidt lavere end i 1. kvartal, men dog høj nok til at 1. halvår udviste en pæn organisk vækst på 3%. Vigtigt var det også, at indtjeningsmarginen for halvåret igen var på et tilfredsstillende niveau på 12,9%, og 11,7% hvis man korrigerer for ”special items på 6,9 mio. EUR, der primært dækker over omstruktureringer og sekundært omkostninger relateret til opsplitningen. Nilfisk ser altså umiddelbart ud til at være i fin form forud for sin selvstændige børsnotering.

Derimod leverede Nilfisk-konkurrenten Tennant Company et skuffende kvartalsregnskab for nyligt, hvor den organiske vækst over en bred kam var negativ, og årets indtjeningsforventninger måtte nedjusteres. Ledelsen henviste til midlertidige forhold omkring timingen af produktlanceringer, og det nylige større opkøb af konkurrenten IPC.

Tennants aktie blev straffet med kursfald på over 15%, og den nu er tilbage på kursniveaut for 12 mdr. siden. Trods kursfaldet handler aktien til en høj P/E på 21 for 2018. En så høj P/E levner plads til en rimelig upside i værdiansættelsen af Nilfisk, når vi ser på NKT-koncernens samlede værdiansættelse.

Det kraftige fald ovenpå halvårsregnskabet fra NKT overrasker os lidt, men det kommer naturligvis også ovenpå en stærk periode for aktien, som konkurrentgrafen på denne side også tydeligt viser. Vi ser stadig, at værdien af de to enkelte selskaber på helt kort sigt vil være større end den nuværende markedsværdi af den samlede koncern. Der bør ligge en gevinst på 10% eller mere fra det nuværende kursniveau. Et yderligere tilbagefald til omkring 500 over de næste par uger vil være et ganske attraktivt købsniveau i vores øjne forud for de to store kurstriggere: primært opsplitningen, sekundært kapitalmarkedsdagen.

Vi fastholder vort seneste kursmål uændret på 550-600, omend vi stiler efter den høje ende efter opsplitningen. De nye selskaber fremlægger regnskab for 3. kvartal den 15. november.

Børskurs på analysetidspunktet: 524

AktieUgebrevets kursmål (6 mdr): 550-600

Steen Albrechtsen

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Dagens Nyheder Middag - Investering

Vær et skridt foran. Få de vigtigste analyser af danske aktier og aktiemarkedet
Udkommer hver dag kl. 12.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

No data was found

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank