Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

WDH’s opjustering var ikke en dårlig nyhed

Josephine Daniel

mandag 21. august 2017 kl. 9:28

En opjustering i halvårsregnskabet sendte i første omgang kursen på William Demant Holding (WDH) op med 4%. Men derefter gik det nedad bakke, og regnskabsdagen endte med et minus på 3,2%. Faldet fortsatte dagen efter.

De voldsomme kursudsving i WDH på regnskabsdagen må vække forundring. Investorer med en betydelig kapital handler tilsyneladende prompte, uden at have læst andet end overskrifterne i et halvårsregnskab. At nogen satser mere på hastighed end på grundighed bør man have i tankerne, næste gang man ser en aktie foretage en hurtig bevægelse i forbindelse med en regnskabsmeddelelse. Måske er det ikke nødvendigvis en god forretning at være blandt de første på banen.

Det var det ikke for WDH’s aktionærer, for da alle efterhånden havde fået læst halvårsregnskabet, blev hele den indledende stigning elimineret og erstattet af et markant kursfald. Det var en overraskende udvikling. Specielt i betragtning af, at regnskabet indeholdt en opjustering af det forventede EBIT fra intervallet 2,2-2,5 mia. kr. til 2,3-2,6 mia. kr. Det er set før, at et selskabs opjustering har resulteret i kursfald, og i så fald skyldes det normalt, at markedet havde forventet en endnu større opjustering. Det er næppe tilfældet her, hvor der tværtimod har været en del usikkerhed omkring i hvilket omfang WDH’s nye produkt Oticon Opn ville slå an på markedet.

Vi fik ganske vist en indikation på et godt halvårsregnskab i Q1-meddelelsen i maj, hvor man præciserede det forventede EBIT til ”mest sandsynligt at ende i den øverste del af intervallet”. Det var dog ikke tilstrækkeligt til at forvente en markant opjustering i halvårsregnskabet, og vi ser opjusteringen med forholdsvis beskedne 100 mio. kr. som den naturlige fortsættelse af de positive meldinger fra første kvartal.

En mere sandsynlig årsag til kursfaldet kan være, at regnskabet faktisk også indeholdt en nedjustering. Hvor man tidligere havde forventet en vækst på 4-6% i antal solgte enheder, forventer man nu en vækst på 2-4%. Udsigterne til et svagere marked er som udgangspunkt dårligt nyt for aktiekursen. Denne forklaring holder dog ikke helt, da WDH’s regnskab både påvirkes af antal solgte enheder og prisen på disse enheder. Og mens væksten i antal solgte enheder altså nedjusteres, så oplyses det samtidig i forventningerne til 2017, at man som følge af et ændret produktmix forventer ”the slightly negative pressure on the market’s average wholesale price to ease”. Altså en bevægelse i modsat retning af den reducerede markedsvækst.

Når udviklingen i antal solgte enheder sammenholdes med udviklingen i salgpriser, fastholder man forventningerne om en værdivækst på 1-3% i 2017. Selvom den forsigtige investor bør bemærke de reducerede forventninger til markedsvæksten, er de positive elementer i regnskabet efter vores vurdering større. Opjusteringen af det forventede EBIT sker nemlig på trods af, at valutakursændringer i øjeblikket arbejder imod WDH. Styrkelsen af euroen forventes således at koste WDH 80 mio. kr. på årsbasis.

Når dette beløb indregnes i helårsforventningerne er opjusteringen reelt på 180 mio. kr. og ikke det officielle beløb på 100 mio. kr.

Med stigende markedsandel, et justeret produktmix som kompenserer for faldet i antal solgte enheder og en værdiansættelse, som stort set følger konkurrenterne, er det vanskeligt at se begrundelsen for, at ugens opjustering skal sænke kursen. Men kursfaldet fortsatte tirsdag, så vi må konstatere, at flertallet på markedet er af en anden opfattelse.

Set over hele regnskabsåret 2017 er det vores overbevisning, at WDH er undervurderet ved den aktuelle kurs, og vi betragter ugens reaktion på regnskabet som forkert. Vi forventer et godt andet halvår fra WDH, hvor et EBIT i den øverste halvdel af det udmeldte interval er sandsynlig. Som konsekvens heraf hæver vi kursmålet fra AktieUgebrevet nr. 15/2017 til niveauet 170-190.

Børskurs på analysetidspunktet: 164,10

AktieUgebrevets kursmål (6 mdr): 170-190

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Dagens Nyheder Middag - Investering

Vær et skridt foran. Få de vigtigste analyser af danske aktier og aktiemarkedet
Udkommer hver dag kl. 12.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Controller/økonomimedarbejder – få den brede vifte af økonomiopgaver
Region H
Finance/Business Controller til Anzet A/S
Region Sjælland
CEO for Rejsekort & Rejseplan A/S
Region H
Liftra ApS i Aalborg søger en Finance Controller med ”speciale” i Transfer Pricing
Region Nordjylland

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank