Life Science

PCI Biotech: Mens vi venter på Godot?

Lars Hatholt

onsdag 29. september 2021 kl. 10:00

Siden vores seneste update i november 2020 har aktien tabt mere end 30 %. Mange investorer har formentlig mistet tålmodigheden med selskabet pga. gentagne forsinkelser af fimachem studiet. I halvårsregnskabet skuffede PCI heller ikke på den front og kunne nok en gang melde om en ny ventetid for de tålmodige investorer. Det er en meget uforudsigelig aktie, og uden udsigt til væsentlige nyheder på den korte bane fastholdes vor anbefaling.

PCI’s vigtigste kort på hånden på ”kort sigt” er det fotokemiske produkt fimachem mod galdegangskræft, som er i pivotal udviklingsfase via Release-studiet med 47 studieklinikker åbne, heraf 15 i USA og Asien.

Forsinkelser af Release-studiet er næsten blevet en fast ingrediens i PCI’s regnskabsmeddelelser. I begyndelsen af Covid-19 pandemien udskød PCI forventningerne til udmelding af Release data fra 1. halvår 2022/2.halvår 2022 til 1. halvår 2023. I halvårsregnskabet er forventningerne yderligere udskudt til 2. halvår 2023, baseret på en gennemsnitlig rekruttering på 4 patienter per måned.
Blot som reference startede vi dækning af aktien i februar 2019, og her fokuserede vi netop på den lange ventetid, som en faktor der ikke gjorde aktien investeringsegnet – ”Release studiedata vil først være klar om godt 3 år”. Nu skal investorerne således væbne sig med endnu mere tålmodighed.

Covid-19 forsinker fimachem
En væsentlig årsag til problemerne med patientrekrutteringen er Release studiets kontrolarm. Patientrekruttering har pga. Covid-19 været et problem for mange biotekvirksomheder indenfor kræftbehandling, fordi patienterne ofte har et reduceret immunforsvar og derfor har været ekstra forsigtige med længere rejser. Da patienterne i Release studiets kontrolarm får standardbehandling med gemcitabin og cisplatin, har mange patienter søgt det nærmeste behandlingscenter fremfor Relase studiets klinikker.

PCI oplyste på telefonkonferencen i forbindelse med halvårsregnskabet, at der dog er tegn på fremgang i patientoptaget (4 patienter i juli måned) mod 3 patienter i 2. kvartal.

PCI har imidlertid ikke fået nye patienter ind til de amerikanske studier, siden den første patient kom til i april måned, hvilket ikke lover godt for USA-studierne. Rekrutteringen i USA er vigtig for en FDA-godkendelse, men selvom patientvægtningen i USA ikke helt skulle nå kravet i studieprotokollen, bliver det formentlig ikke en showstopper for en evt. FDA-godkendelse.

De øvrige aktiver er early stage
PCI’s finansielle beredskab rækker kun til 2. halvår 2022 og begrænser selskabets muligheder for videreudvikling af de øvrige projekter fimavacc (fase 1) og fimanac (præklinisk).

En vej frem er derfor flere forskningssamarbejder udover de nuværende 5, hvor en samarbejdsaftale om fimavacc med OliX Pharmaceuticals i Sydkorea er indgået for nylig. Fimavacc fase 1 studiet viste, at stoffet kan forstærke protein og peptidbaserede vacciners effekt målt ved T-celle responset.

PCI fik i juni amerikansk patent på fimavacc anvendt i kombination med immun check-point-hæmmere som f.eks. Keytruda. Keytruda er pt. det bedst sælgende cancerlægemiddel, og en evt. fremtidig godkendelse af f.eks. kombinationsbehandlingen Keytruda/fimavacc åbner derfor op for interessante kommercielle muligheder. Men det har selvsagt lange udsigter.

Rationalet bag fimanac virker også besnærende. Hos mange patienter virker RNA lægemidler ikke særligt effektivt i behandlingen af f.eks. cancer. Hypotesen er, at fimanac kan råde bod på det ved at forstærke RNA lægemidlets behandlingseffekt via det fotosensibiliserede stof fimaporfin, som efterfølgende aktiveres ved lysbestråling. Behandlingen vil især være velegnet, hvor præcisionsbehandling er påkrævet, f.eks. ved mindre tumorer. Men igen er der tale om et så tidligt fase projekt, at det ikke indgår i vores prisfastsættelse af aktien. Det har heller ikke styrket vores tiltro til fimanac, at Astra-Zeneca forlod fimanac samarbejdet med PCI.

Investeringscasen virker noget skrøbelig
Det kniber med at finde slagkraftige argumenter for at investere i PCI aktien. For casen taler, at både fimachem og de tidligere projekter har muligheder. Spørgsmålet er imidlertid, om PCI har ressourcerne til at løfte opgaven, så aktivernes potentiale udnyttes. Med den noget træge fremdrift i fimachem risikerer PCI også, at tiden så småt løber fra projektet. Galdegangskræft er ikke det mest konkurrencebetonede område, men der er dog adskillige produkter i udvikling. Incytes’ Pemazyre blev godkendt sidste år til behandling af patienter med cholangiocarcinom med en speciel genetisk profil. Det gør ikke investeringscasen bedre, at kassebeholdningen kun rækker til 2. halvår 2022, altså før de forventede fimachem data.

Der er som sagt længe til de vigtige fimachem data, og det kræver en tålmodighed hos investorerne, som indtil nu ikke er blevet belønnet for deres venten på Godot.

I mellemtiden kan der evt. komme nyheder på fimanac og fimavacc i form af nye samarbejdsaftaler. Men det er usandsynligt, at nyhedsstrømmen for de kommende 12 måneder understøtter et væsentligt løft i værdiansættelsen.

Vi fastholder NEUTRAL anbefalingen med kursmålet 18 NOK understøttet af en DCF-nutidsværdi på 18 NOK pr aktie, som udelukkende er baseret på værdien af fimachem, da de øvrige projekter er meget tidlige. Først i 2026 forventer vi et positivt driftsresultat, hvilket også siger en del om investeringscasen og vejen fremover.

Lars Hatholdt

Kurs på anbefalingstidspunkt: 16,6 NOK

Kursmål: 18 NOK

Analysedato: 22 september 2021

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

Første måned

1 kr.

Herefter 299 kr. om måneden

Allerede abonnent? Log ind her

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Del på print

[postviewcount]

Jobannoncer

Heimstaden residential real estate company – Are you our new Head of Valuation?
Konsulenter og Managers til EY’s Financial Accounting Advisory Services-afdeling
Ringkjøbing Landbobank søger erhvervsrådgiver til Viborg
Analytisk økonom til udvikling, overvågning og regulering af elmarkederne
To Controllere til Nature Energy
Ambitiøs medarbejder til Vejdirektoratets budgetenhed
Dansk Energi søger økonom til at arbejde med den grønne omstilling
Head of Group Finance til DLF Seeds A/S
Økonom til tilsynet med SIFI-banker
Finanstilsynet søger Økonom til Økonomisk Sekretariat I Finanstilsynet
Bygningsstyrelsen søger økonom med IT-flair og interesse for at arbejde med økonomistyring i en kompleks økonomistruktur
Vi søger yderligere en produktionsmedarbejder til hovedkontoret i Ringkjøbing Landbobank
Finanstilsynet søger vicekontorchef til tilsyn med banker
Vil du være med til at styrke forbrugerbeskyttelsen?
Plesner søger økonom til Team EU & Competition
Controller til økonomistyring og administration af grønne puljer
Energinet A/S søger afdelingsleder for forretningsstøtte & udvikling
Fjernvarmens analysecenter, Grøn Energi, søger to konsulenter til analyser af grøn omstilling
Forsyningstilsynet søger stærke økonomer til udviklingen af ny økonomisk regulering af energivirksomheder
Ringkjøbing Landbobank søger erhvervsrådgiver til Herning
Økonom til regulering til fordel for den grønne omstilling
Energinet søger forretningsudvikler med fokus på innovationsprocesser
Nordjyske Bank søger en erfaren privatrådgiver til Sæby

Mere fra ØU Life Science

Seneste nyt

Langers skarpe

af Morten W. Langer
af Morten W. Langer
Seneste indlæg

Mest læste

Få dit daglige nyhedsoverblik i din indbakke

Seneste rapporter fra eksterne rådgivere

Dybdegående og original 
journalistik siden 1994

Økonomisk Ugebrev har i mere end 25 år leveret indsigtsfuld og dagsordensættende journalistik og analyser til læserne og den brede offentlighed. 

Vi tager ansvar for vores indhold og er tilmeldt:

OM ØU

Log ind

KONTAKT

Telefonisk henvendelse: 70 23 40 10
Telefonerne er åbne alle hverdage fra: 10-15
Salgschef: Sidsel Bogh

Skriv til os på: kontakt@ugebrev.dk.
Vi bestræber os på at besvare henvendelser indenfor 24 timer.

Økonomisk Ugebrev A/S
CVR-nr.: 31760623
Forbindelsesvej 12, 2. tv
2100 København Ø

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank

 

Log ind

[iteras-paywall-login paywallid="qwerty123"]