Danske provinsbankers indtjening på katastrofekurs

Stigende gebyrer får bundlinjen til at vokse i Jyske Bank Jyske Bank fik et resultat før skat i årets første ni måneder på tre milliarder takket være flere boligkunder.Se RB kl.08.19 den 25.10.2017 Arkivfoto: Jyske Bank. Hovedsæde, administration i Silkeborg. (Foto: Henning Bagger/Scanpix 2017)

De første bankregnskaber for årets første kvartal er værre end forventet. Økonomisk Ugebrev har i tidligere artikler påvist, at bankernes lønsomhed er markant på vej ned ad bakke. Men nu går det overraskende hurtigt. Økonomisk Ugebrev tegner her et tværsnitsbillede af de første tolv bankregnskaber.

Indtil videre ser Sydbank ud til at være skræmmebilledet på, hvad der kan ligge forude for de danske banker: Siden september sidste år er bankens aktiekurs halveret, fra 262 til 130, og det går tilsyneladende stejlt ned ad bakke. Siden juli sidste år har analytikerne i gennemsnit nedjusteret deres forventninger til bankens overskud i 2021 fra 23,2 kr. pr. aktie til 14 kr. Altså hvad der svarer til et cut på 40 procent. Og så forventer analytikerne endda et overskud i...

Læs også:  Ejendomme giver pensionsbranchen tab i andet kvartal

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Indtast dit navn her