Log ind
Log ind
Kultur

Medieanmeldelse: Støjberg tabte i retten – pressen tabte udenfor

Henrik Denta

mandag 20. december 2021 kl. 7:00

Ugen startede rigtig, rigtig skidt for Inger Støjberg. Og for den samlede danske presse med ganske få undtagelser startede den også rigtig, rigtig skidt. Og slapt: Inde i Rigsretten blev Inger Støjberg idømt 60 dages ubetinget fængsel. Rigsretten dømte hende ”skyldig i forsætlig overtrædelse af ministeransvarlighedsloven”. Men da Inger Støjberg kom ud fra Rigsretten og mødte den samlede danske presse, var det ikke det, hun talte om, kommenterede på eller svarede på.

Igen og igen fortalte hun, at hun følte hun havde ”et moralsk og politisk ansvar” for at beskytte disse unge piger mod at ende som barnebrude i Danmark. Kun TV-Avisen forsøgte med det eneste rigtige spørgsmål, men fik ikke svar. Og kun Ekstra Bladet fulgte det stædigt op. Nemlig at holde hende fast på, at dommen ikke handlede om, hvorfor hun gjorde, som gjorde. Hun kan beskytte unge piger alt det, hun ønsker. Men hun kan ikke bryde ministeransvarlighedsloven.

Et fuldstændigt bovlamt pressekorps lod hende i stedet slippe afsted med at gentage igen og igen, at hun gjorde det for at beskytte de unge piger og de danske værdier. Mikrofonholderiet har gyldne tider.

Dermed er Inger Støjberg allerede i gang med at bygge sin fremtid op, en fremtid der bygger på fortællingen om, at hun gik ind til Rigsretten med åben pande, hun mødte op til domsafsigelsen og hun stillede op til interviews bagefter, og hun ”tager sin straf for at beskytte pigerne og de danske værdier”.

Nu er dansk presse så i forvejen godt optaget af at kritisere og udstille hinanden i et omfang, som sjældent er set før. Det handler naturligvis om sexismesagerne, men også om virkelig dårlig krisestyring og krisehåndtering i toppen af de danske mediehuse.

Historierne toppede endnu engang i denne uge, hvor Ekstra Bladet kunne afsløre, at TV2 på et medarbejderseminar i 2017 uddelte goodiebags til medarbejderne, der indeholdt en powerbank til mobiltelefoner, en plade chokolade – og to pakker kondomer.

Da historien brød, skyndte TV2-direktør Anne Engdal Stig Christensen sig at undskylde og sige, at ”i den kontekst, der er i dag, ser det jo fuldstændigt skævt og skørt og mærkeligt og forkert ud.”

Hertil skal bare lyde en kommentar fra ØU’s redaktion, der især består af mænd: ”Nej, Anne Engdal Stig Christensen, det ser ikke bare skørt ud i dagens kontekst. Havde jeg siddet med ved det pågældende seminar dengang, ville jeg også have fundet det dybt besynderligt at få udleveret kondomer i fuld offentlighed af min kvindelige chef.” Det er simpelthen så ringe dømmekraft og nedvurdering af medarbejderne, at det næsten gør ondt.

Her i juletiden er det vel også på sin plads at rose nogle og at tale om vin. Rosen skal gå til Børsen for afdækningen af, hvordan det fremstormende vinfirma Rarewine, der for et par måneder siden blev kåret til årets arbejdsplads i Aalborg, vildleder investorerne, når de køber vin ind til investering. Rarewine er nemlig den eneste sikre vinder i dette marked for alternative investeringer.

I den mere tragikomiske ende af mediebilledet kunne Jyllands-Posten i den forgangne uge fortælle, hvordan titusindvis af danskere hver eneste dag bryder loven, uden at det får konsekvenser, og uden at de ved det.

Det handler om alle dem, der er sendt hjem for at arbejde videre, og som arbejder med en bærbar computer mere end en dag om ugen. Særregler i Arbejdsmiljøloven kræver nemlig, at ”skærm og tastatur skal være adskilt” hvis man arbejder hjemme mere end én dag om ugen. Og de regler gælder altså stadig, selv om de er tilbage fra før årtusindeskiftet.

Hvem i alverden, der i tidernes morgen har formået at udtænke sådanne besynderlige regler, står hen i det uvisse. Men næppe nogen vil i dag protestere, hvis de hurtigst muligt bliver lavet om.

TV-nyhederne på både DR og TV2 elsker altid at slutte deres nyhedsudsendelser af med en lille munter og positiv historie, der kan minde seerne om, at verden trods alt består og går videre, selv om vi i dagens løb har fortalt nogle barske historier.

Det vil vi også gerne gøre her på ØU her op til julen.

Det sker med historien fra Spanien og fodboldklubben Real Betis, hvis fans har en årlig tradition med at kaste tusindvis af tøjbamser ind på banen i pausen under årets sidste hjemmekamp. Bamserne samles op og bliver givet videre til andre børn, der har hårdt brug for dem. Med den slags billeder på ens indre fladskærm, kan man lidt bedre gå på juleferie i troen på, at der stadig er noget godt i mange mennesker.

Henrik Denta

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Del på print

[postviewcount]

Jobannoncer

Nyt job
Økonomichef til Hjemrejsestyrelsen
Formuerådgiver til Sparekassen Kronjylland
Udviklingsorienteret financial controller til Vejdirektoratet
Energinet søger Seniorøkonom til Energiøer
Plesner søger økonom til Team EU & Competition
Nyt job
Business Controller for International Afdeling i Røde Kors
ARGO søger kulturbærende økonomichef
Vendor Finance Manager til Danish Agro
Vi søger endnu en produktionsmedarbejder med opgaver inden for pension og særlig indlån
Energinet søger forretningsudvikler med fokus på innovationsprocesser
Økonomichef til en vild kommune
Økonomichef med ansvar for HR ARKEN Museum for Moderne Kunst
Gorrissen Federspiel søger Compliance Seniorkonsulent – med primært fokus på forebyggelse af hvidvask og terrorfinansiering

Mere fra ØU Kultur

Seneste nyt

Langers skarpe

af Morten W. Langer
af Morten W. Langer
Seneste indlæg

Mest læste

Få dit daglige nyhedsoverblik i din indbakke

Seneste rapporter fra eksterne rådgivere

Dybdegående og original 
journalistik siden 1994

Økonomisk Ugebrev har i mere end 25 år leveret indsigtsfuld og dagsordensættende journalistik og analyser til læserne og den brede offentlighed. 

Vi tager ansvar for vores indhold og er tilmeldt:

OM ØU

Log ind

KONTAKT

Salg: salg@ugebrev.dk
Jobannoncer: jobannoncer@ugebrev.dk
Redaktion: redaktion@ugebrev.dk
Annonce materialer: annonce-mat@ugebrev.dk
Bogholderi: bogholderi@ugebrev.dk

Skriv til os på: kontakt@ugebrev.dk.
Vi bestræber os på at besvare henvendelser indenfor 24 timer.
Telefonisk henvendelse: 70 23 40 10
Telefonerne er åbne alle hverdage fra: 10-15

Økonomisk Ugebrev A/S
CVR-nr.: 31760623
Forbindelsesvej 12, 2. tv
2100 København Ø

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank

 

Log ind

[iteras-paywall-login paywallid="qwerty123"]