Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Kultur

Tivolis forventninger imponerer ikke investorerne

Bruno Japp

torsdag 18. april 2024 kl. 11:55

Tivolis forventninger imponerer ikke investorerne

Tivoli åbner regnskabsåret 2024 med forventningen om nulvækst i forhold til 2023, og det har ikke imponeret investorerne. Aktiekursen fortsætter det fald, som startede ved indgangen til februar, og ligger p.t. lidt lavere end før offentliggørelsen af årsregnskabet 2023. Men måske er den udmeldte forventning for defensiv.

I 2023 nærmede Tivoli sig de historiske besøgstal, og resultatet af den primære drift på 119 mio. kr. er tæt på de 131 mio. kr. fra rekordåret 2018. Altså før Coronakrisen trak tæppet væk under Tivolis omsætning og indtjening. Samtidig balancerer Tivolis forretning ved et lavere besøgstal end tidligere. Man taler derfor om en ”naturlig optimisme for de kommende år”, men alligevel åbner man altså 2024 med forventningen om et år uden vækst Det kan ved første øjekast virke rimeligt, idet det begrundes med usikkerhed om, hvordan det økonomiske råderum hos gæsterne vil påvirke besøgstallet samt udsigt til højere omkostninger bl.a. som følge af lønstigninger. Men der kan sættes spørgsmålstegn ved Tivolis udmelding.

For det første er usikkerhed om besøgstallet ganske vist rimelig, men for Tivoli er det et tilbagevendende problem hvert år, da vejret hen over sommeren har betydning for antallet af besøgende. Indtrykket er, at man tager udgangspunkt i worst case scenario med henblik på at opjustere forventningerne hen over sæsonen.

Forventningen til 2023 lød også på stagnation i omsætningen, og her forventede man endda tilbagegang i resultat før skat. Men efter to opjusteringer endte det med en omsætningsvækst på 4,6 pct. og en stigning i resultat før skat på 27 pct.

For det andet afspejler Tivolis udmeldinger ikke investorernes forventninger til den branchesektor, som Tivoli er en del af. Tivoli tilhører Travel and Leisure-sektoren, og ved vores seneste analyse af Tivoli i ØU Formue 38/2023 vendte investorerne tommelfingeren nedad for branchen med et fald i sektorindekset på 8 pct. det seneste kvartal.

Men de nyeste tal fortæller om en stigning i sektorindekset på 1 pct. det seneste kvartal og 4 pct. det seneste halve år. Udviklingen viser altså en stigende forventning til sektoren hos investorerne, som Tivolis udmeldinger ikke afspejler.

På lidt længere sigt er det interessant, at man i 2023 kompenserede for et markant fald i antal gæster fra Norge og Sverige ved at få flere gæster fra andre lande. Eftersom nedgangen i antal gæster fra Norge og Sverige må betragtes som midlertidig, kan der ligge en potentiel kurstrigger for Tivoli ved en bedring af de økonomiske konjunkturer i vores nordiske nabolande.

Ingen af disse forhold afspejler sig i Tivolis aktiekurs, som er stort set uændret i forhold til kursen ved vores seneste analyse i ØU Formue 38/2023.

Inden vi udnævner Tivoli til en undervurderet aktie, er det dog nødvendigt at se på selskabets nøgletal. Tivolis forventede Price/Earnings 2024 er p.t. 48, og selvom det er et fald fra 67 efter 3. kvartalsregnskabet og 87 efter halvårsregnskabet, er det stadig et meget højt tal. Vi forventer, at nøgletallet falder yderligere i løbet af 2024, men Tivoli er indtil videre stadig en højt prissat aktie.

Konklusion

Aktuel kurs 714,00
Kortsigtet (< 3 mdr.) Hold
Langsigtet (12 mdr.) Kursmål 628

Bruno Japp

Disclaimer: Læs her om ØU’s aktieanalyser

Tivoli - aktuelle signaler

[postviewcount]

Følg virksomhederne fra denne artikel
Skriv dig op her, og modtag en mail direkte i din indbakke, så snart vi skriver om virksomhederne, du følger.

Relaterede nyheder

Jobannoncer

Udløber snart
Controller/økonomimedarbejder – få den brede vifte af økonomiopgaver
Region H
Finance/Business Controller til Anzet A/S
Region Sjælland
Dansk Sygeplejeråd søger digitalt indstillet økonomimedarbejder med erfaring i regnskabsprocessen fra A-Z
Region Hovedstaden
CEO for Rejsekort & Rejseplan A/S
Region H
Liftra ApS i Aalborg søger en Finance Controller med ”speciale” i Transfer Pricing
Region Nordjylland

Mere fra ØU Kultur

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank