Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Samfundsansvar

ESG: Mærsk præsterer lidt over middel, men har ambitionerne

Joachim Kattrup

mandag 11. november 2019 kl. 12:06

ESG-ratingbureauernes metodikker vurderer ikke bæredygtighed på ambitioner for fremtiden men på konkrete resultater, rapporteringer og processer nu og her. Derfor er Mærsk stadigvæk kun placeret lige over midten i forhold til sektoren på Økonomisk Ugebrevs ESG-rangering. Men lykkes Mærsks klimaplan vil det formentlig bringe selskabet helt i front.

Mærsk er målt på de formulerede ambitioner om CO2-reduktioner uden tvivl det mest klimaambitiøse selskab blandt sine globale peergruppe. Med visionen om CO2-neutralitet i 2050 sætter Mærsk standarden for shippingbranchens klimamål, der generelt for industrien, gennem FN-organet International Maritime Organization, er sat en del lavere til kun en halvering af CO2-udledningerne.

Mærsks CO2-reduktionsambitioner har dog endnu ikke sat sit præg på vurderingerne fra ESG-ratingbureauerne, der vurderer bæredygtighed efter en bredere palette af kriterier end blot klima. Det er sværere at få tildelt point for noget, man gerne vil, frem for hvad man faktisk gør. Mærsk aktuelle stigende CO2-udledninger bliver altså ikke kompenseret af, at man i 2050 ser sig CO2 neutral.

 

 

 

I Mærsks seneste rapportering til Carbon Disclosure Project har selskabet bl.a. opdateret sit incitamentsprogram for topledelsen, så det i højere grad afspejler visionen for CO2 reduktionerne. Det er et blandt mange målepunkter, der typisk udløser point hos ESG-ratingbureauerne og som altså endnu ikke helt er medregnet flere steder.

Mærsk har generelt oplevet at ESG vurdereringerne er faldet. Mærsk er målt på ESG-ratings langt fra et førende selskab, selvom Mærsk særligt på rapporteringen står stærkt og netop har vundet FSR´og Dansk Erhvervs pris for bedste CSR-rapportering.

På den globale scene viser data fra CSRHUB, at Mærsk befinder sig i den bedre halvdel med en placering i 52 percentilen. Hos Sustainalytics, der ikke er inddraget i CSRHUB vurdering, ses også Mærsks fald de senere år, men med en lille fremgang fra 2018 til 2019.

Både CSRHUB og Sustainalytics vurderer, at Mærsk er lidt bedre end sektorens ESG-gennemsnit.  Desuden viser begge ratinger, at det primært er på ”Social” – altså arbejdsmiljø og medarbejderforhold, at Mærsk er stærkest.

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

[postviewcount]

artikelserie
Artikler i serien
Mærsk speeder megaomstilling op

torsdag 01. oktober 2020

Mærsk nedlægger CSR-afdeling

torsdag 09. januar 2020

Jobannoncer

Konsulent til intern økonomistyring og tværgående koncernopgaver i Fødevareministeriets departement
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Samfundsansvar

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Køb Danmarks 100 Rigeste 2024
i lækker printudgave

Du kan købe den i 7Elevens kiosker eller bestille den hos [email protected] eller ved at ringe på +45 31323299.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank