Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Samfundsansvar

C25 Rating af ESG: Ratingbureauer gør Ambu til årets hurtigløber i CSR-arbejde

Joachim Kattrup

mandag 14. december 2020 kl. 7:06

Overvurderet omsætningsvækst hos Ambu

ESG-analyse: I en vurdering af de danske C25 selskaber sammen med deres 100 største globale konkurrenter, præsterer det danske medicoselskab Ambu næstbedste fremgang på ESG-indikatorer af samtlige selskaber. Ambu høster især point på klima og miljø, samt på ESG-indikatorer under den samfundsansvarlige ”License to Operate”- målestok.

Ambu var allerede en af højdespringerne i Økonomisk Ugebrevs årlige rating i foråret af Top 100 CSR Rapportering . Nu bekræftes fremgangen af de internationale ESG-ratingbureauer, idet Ambu tildeles en markant bedre ESG-rating end tidligere.

I Økonomisk Ugebrevs årlige C25 Peergruppe ESG Benchmark er Ambu det selskab, som har størst fremgang blandt både de danske C25 selskaber og deres største internationale konkurrenter. Ambus fremgang på ESG-indikatorer er altså ikke bare imponerede i en dansk sammenhæng, men også bemærkelsesværdig i en international kontekst.

Fremgangen er ikke tilfældig:

”Vi deltager i et udviklende arbejde med Sustainalystics. Det er et tilbud fra deres side i forhold til at opnå højere grad af transparens. Vi har fulgt Sustainalytics, Nasdaq og MSCI-ratings i forhold til inspiration til de fremtidige trendsen. Vores sustainability og ESG-disclosure strategi lægges på baggrund af ratings i kombination med, at vi skal overholde regnskabsloven, UN Global Compact, inkludere vores arbejde med SDG’er og ESG-nøgletal samt generelle forventninger til sustainability-rapportering”, siger Lene Møldrup, Director, ESG hos AMBU

ESG-benchmark analysen omfatter 120 selskaber, herunder samtlige selskaber i C25 indekset og deres største globale konkurrenter. C25 indekset danner dermed udgangspunkt for opgørelsen, og Ambu indgår i en peergruppe under medicosektoren med i alt 19 globale selskaber.

I denne peergruppe indgår også Coloplast, GN Store Nord og Demant samt andre store globale medicoselskaber som Boston Scientific, Smith & Nephew og Dragerwerk AG.

Trods fremgangen befinder Ambu sig stadig langt nede af ESG-ranglisten i forhold til de øvrige peergruppeselskaber, hvor Dragerwerk AG, Koninklijke Philips og Baxter International topper listen i et felt med særdeles stærke selskaber, målt på ESG-vurderinger.

Men det rykker ikke ved, at Ambu i de seneste år har løftet konsensus ESG-vurderingerne, og nu rangerer i 66 percentilen – altså blandt verdens 34 procent højst ESG-rangerede virksomheder. Ambu præsterer således en ESG fremgang på 40 procentpoint – fra en svag placering i 26 percentilen sidste år til den nuværende i 66 percentilen.

Fremgangen trækkes primært af gode ESG-ratings i ”Klima & Miljø” – og i ”Community”- kategorien, der dækker over virksomhedens samfundsansvarlige engagement i de markeder, hvori den driver forretning – herunder ansvarlige forsyningskæder, velgørenhed, frivillighed.

”Community”, der kan kategoriseres som en vurdering af virksomhedens ”Licence to Operate” er et CSR-tema, der er helt centralt for mange medicovirksomheder i forbindelse med styrkelsen af patientsikkerhed, produktkendskab og tilliden generelt fra sundhedssystemer i verden.

ESG-målepunkter i ”Community” kategorien omhandler bl.a. ledelseskvalitet i produktudvikling og -ansvarlig markedsføring samt compliance-processer og leverandørkontroller. Forbedringen i Klima & Miljø ESG-kategorien (E) er koncentreret om den stigende bæredygtige bevidsthed, der også er blevet en væsenlig faktor for flere landes sundhedssektorer.

ESG-udviklingen har fulgt aktieudviklingen
ESG-udviklingen har fulgt aktieudviklingen, der år til dato viser en stigning på over 70 procent. Korrelationer mellem aktiekurser og ESG-vurderinger kan ikke direkte konstateres – og slet ikke for enkelte selskaber. Men faktum er, at Ambu lige nu imponerer de finansielle markeder på både finansiel og bæredygtig værdiskabelse.

”Investorerne reagerer tydeligt på ESG, og vores større investorer er meget proaktive i dialogen. Den generelle interesse for ESG blandt investorer har været kraftigt stigende i 2020 blandt andet drevet af COVID-19. Vi oplever, at investorerne er meget forberedte og stiller gode spørgsmål til vores ESG-agenda. Så ESG-ratingen er vigtig, fordi investorerne bruger den som udgangspunkt for deres samtaler med os”, Nicolai Thomsen som er IR Manager i Ambu.

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

[postviewcount]

artikelserie
Artikler i serien
Bliver 2021 vendepunkt for ESG-data?

torsdag 07. januar 2021

Topdanmark rykker frem i ny ESG måling

onsdag 30. september 2020

Mærsks ESG-rating i fald siden 2012

fredag 11. november 2016

Følg virksomhederne fra denne artikel
Skriv dig op her, og modtag en mail direkte i din indbakke, så snart vi skriver om virksomhederne, du følger.

Jobannoncer

Konsulent til intern økonomistyring og tværgående koncernopgaver i Fødevareministeriets departement
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Samfundsansvar

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Køb Danmarks 100 Rigeste 2024
i lækker printudgave

Du kan købe den i 7Elevens kiosker eller bestille den hos [email protected] eller ved at ringe på +45 31323299.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank