Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Finans

ØU’s alert-liste: Flere First North-selskaber tæt på tom pengekasse

Morten W. Langer

onsdag 11. september 2024 kl. 15:00

Finanstilsynet: Flere First North-selskaber udtaler sig mere optimistisk om deres situation, end regnskabstallene viser

Opdatering af ØU’s Alertliste for First North selskaber: Vi opdaterer her vores vurdering af de selskaber, som tidligere er nævnt på Økonomisk Ugebrevs Alert-liste, som mest fokuserer på selskabernes likviditetspositioner. I den kommende udgave af ØU Finans gennemgår vi de resterende selskaber på ØU’s Alert-liste, skriver chefredaktør Morten W. Langer

Agillic fjernes fra Alert-listen: selskabet kom ud af 2. kvartal med en uændret omsætning på ca. 12 mio. kr. og et EBITDA-resultat på nul. Bundlinjen på plus syv mio. kr., skyldes en vundet skattesag, og det oplyses, at der nu er 4,4 mio. kr. i kassen. Vi fjerner derfor Agillic fra listen. I en tidligere meddelelse fra juli oplyses, at ”Agillic har modtaget en endelig afgørelse fra SKAT om skattefradrag for årene 2019-2022, som godkender størstedelen af det ansøgte beløb for alle fire år. Beslutningen vil også øge likviditeten med 2,1 mio. kr. og reducere den kortfristede gæld med 8,4 mio. kr., mens egenkapitalen vil stige med 10,5 mio. kr.”

Alefarm Brewing fortsat på Alert-listen: Selskabet omsatte for 4,7 mio. kr. i halvåret med et EBITDA på minus 0,9 mio. kr. Ved halvåret var der 294.094 kr. tilbage i kassen. Om resten af året skriver ledelsen: ”Da selskabet har levet op til egne forventninger til afsætningen i løbet af 1. halvår, og da der er udsigt til, at 2. halvår fortsætter med de gode takter, forventer selskabet fortsat at realisere en omsætning på mellem tDKK 9.000 og tDKK 10.000. EBITDA forventes fortsat i størrelsesordenen tDKK 100 til tDKK -1.000 for regnskabsåret 2024.” I regnskabet oplyses ikke noget om håndtering af den pressede likviditetssituation. CEO Kasper Tidemann oplyser, at der ikke er planer om en kapitalforhøjelse.

BactiQuant fortsat på alert-liste: Selskabet kom ud af første halvår med en omsætning på tre mio. kr., halvdelen af samme periode sidste år. EBITDA-resultatet landede på minus 6,4 mio. kr. med 4,3 mio. kr. tilbage i kassen. For helåret ventes en omsætning på 9-13 mio., kr. altså markant mere end i første halvår. Og EBITDA -ventes på minus 8-11 mio. kr. for 2024. Det vil alt andet lige spise den resterende likviditet. Selskabets oplyser intet i halvårsregnskabet om håndtering af den anstrengte likviditet, og om der planlægges en kapitalforhøjelse.

Hydract fortsat på Alert-liste: Selskabet kom ud af halvåret med en omsætning på 3,1 mio. kr., og et EBITDA-underskud på 5,5 mio. kr. Likviditeten ved halvåret er 217.000 kr. For helåret ventes en omsætningsstigning til 22-31 mio. kr. og et EBITDA-plus på 2-3 mio. kr. Om kapitalforholdene oplyser CEO i regnskabet: ”Selskabet arbejder pt. på at løse kapitalforholdene til sin fortsatte drift og afsøger fortsat forskellige strategiske muligheder for at få tilført likviditet enten i form af emission og/eller lånekapital.”

Movinn ikke længere på Alert-listen: Selskabet leverede i Q2 et EBITDA på 1,3 mio. kr. og cashpositionen er 4,9 mio. kr. Selskabet udlejer 448 lejligheder i Danmark og Sverige. Top 20 kunder står for 32 pct. af omsætningen. For helåret ventes et EBITDA-overskud på 8-10 mio. kr., hvilket er højere end tidligere udmeldte forventning. Ledelsen skriver: ”We are expecting a general improvement in demand across all domestic markets in H2 2024. Will not be doing substantial investments into new units in Domestic markets. Growth on top-line and bottom-line metrics will derive from a better utilization of existing capacity.”

Ledibond fortsat på Alert-listen: Selskabet kom ud af Q2 med en omsætning på to mio. kr. og et EBITDA-underskud på 2,4 mio. kr., hvorefter cashpositionen ved halvåret var 583.000 kr. I regnskabet oplyses (frit oversat), at ”Selskabet har sikret likviditet til den næste kortsigtede periode – dog ikke nok til de næste tre måneder, hvilket er afhængigt af en tidlig frigivelse af den anden milepælsbetaling på 2,75 mio. kr. Med de nuværende udsigter vil selskabet ikke være i stand til at opfylde betingelserne for frigivelse af den anden milepælsbetaling i november. Selskabet er derfor i forhandlinger med de investorer, der har forpligtet sig til de oprindelige vilkår for milepælsbetalingerne for at opnå en tidligere frigivelse. (…) Desuden er direktion og bestyrelse i øjeblikket i gang med at vurdere relevante muligheder for at rejse kapital til at understøtte forretningen fremadrettet, hvilket forventes i løbet af 4. kvartal 2024.”

Morten W. Langer

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Top100 Finansvirksomhed

Få de vigtigste om bank, realkredit, forsikring, pension
Udkommer hver mandag.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

artikelserie
Artikler i serien
Erhvervsinvest i modvind

tirsdag 30. maj 2023

Fuld fart på Erhvervsinvest

tirsdag 28. marts 2023

Følg virksomhederne fra denne artikel
Skriv dig op her, og modtag en mail direkte i din indbakke, så snart vi skriver om virksomhederne, du følger.

Jobannoncer

No data was found

Mere fra ØU Finans

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Og modtag den seneste udgivelse af Finans – det førende magasin om den danske finanssektor.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank