Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Finans

Statsfond forventer exit på Podimo som unicorn

Peder Bjerge

tirsdag 13. februar 2024 kl. 17:25

Statsfond forventer exit på Podimo som unicorn

En aggressiv strategi om at vokse udenfor Danmark som international platform for podcast har foreløbigt kostet investorerne i Podimo 2,1 mia. kr. Senest har Danmarks Eksport- og Investeringsfond, EIFO, været med til at skyde 100 mio. kr. mere i selskabet. Det er måske den sidste kapitaltilførsel, inden en forventet exit som dansk unicorn med en værdi på mere end 1 mia. dollar, skriver fagredaktør Peder Bjerge.

Siden starten i 2019 har pod­cast-tjenesten Podimo hentet mere end 2 mia. kr. fra danske investorer, der har været op­sat på at skabe en dansk pendant til succeser som svenske Spotify eller amerikanske Netflix. Senest har EIFO i decem­ber (se tabel) investeret yderligere 100 mio. kr. i Podimo.

”Hvis ikke Podimo er den førende spiller inden for pod­cast-markedet, er selskabet i hvert fald en af de førende. Vi ser en mulighed for, at vi skaber en succes på linje med svenskernes Spotify,” siger Jacob Bratting Pedersen, part­ner i Tech & Industry-afdelingen i EIFO. Efter seks kapital­runder regner han med, at selskabet er ved at være klar til at klare sig uden løbende kapitaltilførsler.

Selv har medstifter Morten Strunge henvist til, at pod­cast-markedet generelt vokser med 32 pct. årligt. Men tal for en egentlig værdisætning af selskabet kan Jacob Brat­ting Pedersen ikke udtale sig om.

”Vi er oppe i unicorn-territorie, hvor vi regner med en værdi på selskabet på mere end 1 mia. dollar, når der skal foretages en exit,” siger han og fortsætter: ”Planen er sta­dig at investere i yderligere vækst. Men det er ikke sikkert, at der bliver behov for yderligere kapitaltilførsler.”

Hverken Podimo eller EIFO ønsker at opgive tal for antal abonnenter eller markedsandele i de lande, hvor platformen er til stede. ”Men det går godt. Det er et for­retningsmæssigt sundt selskab, når vi måler på gængse metrikker for hypergrowth-selskaber.”

I juli sidste år kom selskabet ud med et driftsunderskud på 328,4 mio. kr. Det var en tredobling i forhold til året før. Jacob Bratting Pedersen kan ikke udtale sig om, hvornår man går i plus. ”Men vi kan se, at forretningsmodellen virker,” siger han.

Ud over at dele indtægterne med indholdsleverandø­rerne udgiver Podimo også egne podcast med kendte nav­ne. Sidst har Venstres tidligere leder, Jakob Ellemann-Jen­sen fået en tjans som vært på en podcast. Samme model bliver anvendt i markeder som Tyskland og Spanien.

I forhold til forretningsmodellen er Podimo i konkurren­ce med helt gratis podcasts udgivet gennem f.eks. Apples platform. Andre konkurrenter, som Spotify, udgiver interna­tionalt populære podcast som The Joe Rogan Experience.

Det udestående spørgsmål er, om Podimo står til­strækkeligt stærkt i den konkurrence?

”Podimo arbejder efter at have populært lokalt indhold. Har der været populære podcasts på de forskellige markeder, har man ofte opkøbt dem for at komme i gang med indhold, som det lokale marked er villigt til at betale for. Det handler om at have unikt indhold, som ikke fås andre steder. Jeg kan ikke udtale mig om konkrete tal, men jeg kan sige, at de følger planen for antal abonnenter,” siger Jacob Bratting Pedersen.

Betyder det ikke, at selskabet er så meget mere sårbart over for pludseligt skiftende modeluner?

”Podimo har investeret ind i lokale markeder og op­bygget en kritisk masse af indhold. Det, kan du sige, er produktet. Det gode ved podcasts er, at formaterne er se­rielle/ugentlige. Mange af Podimos shows har eksisteret i mange år og får fortsat flere og flere lyttere. Så man er ret modstandsdygtig i forhold til modeluner.”

Peder Bjerge

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Top100 Finansvirksomhed

Få de vigtigste om bank, realkredit, forsikring, pension
Udkommer hver mandag.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

artikelserie
Artikler i serien
Erhvervsinvest i modvind

tirsdag 30. maj 2023

Fuld fart på Erhvervsinvest

tirsdag 28. marts 2023

Følg virksomhederne fra denne artikel
Skriv dig op her, og modtag en mail direkte i din indbakke, så snart vi skriver om virksomhederne, du følger.

Jobannoncer

Konsulent til intern økonomistyring og tværgående koncernopgaver i Fødevareministeriets departement
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Finans

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Og modtag den seneste udgivelse af Finans – det førende magasin om den danske finanssektor.

Køb Danmarks 100 Rigeste 2024
i lækker printudgave

Du kan købe den i 7Elevens kiosker eller bestille den hos [email protected] eller ved at ringe på +45 31323299.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank