Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Finans

Venture: Betalingsmarkedet lukrativt angrebsmål for fintechs

Peder Bjerge

tirsdag 28. maj 2024 kl. 11:25

Venture: Betalingsmarkedet lukrativt angrebsmål for fintechs

Den økonomiske krise har skærpet kravene til fintech-startups betydeligt, vurderer Lars Andersen, partner i ventureselskabet Seed Capital. Han har dog lige gennemført en tredje kapitalrunde på 335 mio. kr. til en fintech-startup, der angriber betalingsmarkedet, skriver fagredaktør Peder Bjerge.

Den seneste måned har fintech tegnet sig for langt hovedparten af de største runder med indskud af mere venturekapital. Med 612 mio. kr. til Ageras, 315 mio. kr. til Flatpay og 180 mio. kr. til kriseramte Luna har fintech-startups i april domineret feltet af kapitaltilførsler midt i det, som venturebranchen længe har betegnet som et kriseramt marked.

”Selv om vi er langt fra det hektiske marked i 2021, bliver der stadig foretaget investeringer i fintech. Men barren for, hvornår det er interessant, er blevet hævet betydeligt,” siger Lars Andersen, partner i Seed Capital.

Sammen med den engelske venturefond Dawn Capital har Seed Capital investeret i Flatpay. Forinden var man også med i seed-runden og en efterfølgende kapitaltilførsel inden denne seneste runde. ”Vi offentliggør ikke, hvor meget vi har investeret, men man kan vel godt sige, at vi er rimeligt hooked på den,” siger Lars Andersen.

Årsagen er, at Seed Capital anser fintechs med fokus på betalingsmarkedet som særligt interessante, fordi markedet er præget af meget etablerede virksomheder som Nets, MasterCard og Elavon.

Med de rigtige forretningsmodeller tror han, at der er gode muligheder for, at fintechs kan tage lukrative bidder af netop dette marked. Denne analyse flugter med en nylig analyse fra KPMG, der vurderer, at betalingsområdet, herunder blockchain, vil blive præget af øget aktivitet i lø-
bet af 2024. Særligt løsninger henvendt til virksomheder er der et stort fokus på.

Men skal startups som f.eks. Flatpay kunne udfordre de etablerede spillere på betalingsmarkedet for alvor, kræver det dog større kapital og tålmodighed blandt investorer end ellers. Og det er der flere grunde til.

Som det første understreger Lars Andersen, at man som investor skal gøre sig klart, at den finansielle sektor er omgivet af omfattende regulering, både lokalt i de enkelte lande, fra EU og internationalt. Det betyder, at investorerne står i et skisma, når de overvejer at investere i fintech-startups:

På den ene side skal startups have mere kapital for at kunne efterkomme de mange regler og få de nødvendige tilladelser. ”På den anden side, hvis du først kommer ind på den anden side af gærdet, er det super-interessant, fordi der kommer meget få andre ind, netop på grund af reguleringen,” siger Lars Andersen.

Samtidig fremhæver han, at man som investor også er nødt til at være tålmodig, fordi det med den omfattende regulering kan tage længere tid end ellers at føre en startup frem mod en exit.

Flatpay som en case er en af de hurtigst voksende startups i Norden. Men den angriber en del af betalingsmarkedet, som kan være vanskeligt at få i tale, nemlig de mindre virksomheders muligheder for at tage imod betalinger.

”Udfordringen er, at skal du have de små virksomheder i tale, er du nødt til at komme helt ud til dem fysisk. Men selv om Flatpay har en gammeldags model med fysiske sælgere, der tager ud til kunderne, sparker de røv. Lige nu er Flatpay i Danmark, Finland, Italien og Tyskland. De nye 335 mio. kr. skal bruges til at vokse endnu mere i Europa,” siger Lars Andersen.

Peder Bjerge

De seneste ventureinvesteringer

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Top100 Finansvirksomhed

Få de vigtigste om bank, realkredit, forsikring, pension
Udkommer hver mandag.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

artikelserie
Artikler i serien
Følg virksomhederne fra denne artikel
Skriv dig op her, og modtag en mail direkte i din indbakke, så snart vi skriver om virksomhederne, du følger.

Jobannoncer

No data was found

Mere fra ØU Finans

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Og modtag den seneste udgivelse af Finans – det førende magasin om den danske finanssektor.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank