Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Samfundsansvar

Mangfoldighed: 63% mid cap-selskaber har ingen kvinder i topledelsen

Claus Strue Frederiksen

tirsdag 06. september 2022 kl. 18:00

Mangfoldigheds Rating 2022: Tivoli og Danske Andelskasser er de eneste to danske mid cap-selskaber, der har lige så mange kvinder som mænd i den daglige topledelse. I 63 procent af danske mid cap-selskaber er andelen af kvinder i topledelsen nul procent. I de underliggende ledelseslag går det bedre – her har hver fjerde virksomhed mindst 40 procent kvindelige mellemledere. Redaktør Claus Strue Frederiksen gennemgår her kvindeandelen af topledere og mellemledere i danske mid cap-selskaber.

Forlystelsesparken Tivoli topper sammen med banken Danske Andelskasser listen over danske mid cap-selskaber, der har den højeste procentandel kvinder i topledelsen.* Begge selskaber har ligeså mange kvindelige som mandlige topledere.

Men det er stadig mere reglen end undtagelsen, at topledelsen i mid cap-selskaberne udelukkende består af mænd. Topledelsen består i disse selskaber ofte kun af 2-3 personer, og opgørelsen viser, at det stadig er vanskeligt at få kvinder ind på posterne som CEO og CFO, altså også i de mellemstore børsnoterede selskaber.**

I den kommende tid præsenterer vi i en række artikler resultaterne af vores omfattende Mangfoldigheds Rating der tæller 100 danske virksomheder. Få fuld adgang lige her.

Når det gælder mellemlederne, altså laget under topledelsen, er der også få kvindelige ledere i danske mid cap-selskaber – om end kvindeandelen er højere her end i selve topledelsen.

Syv mid cap-selskaber, nemlig Gyldendal, Sparekassen Sjælland, UIE, Flügger, Matas, Tivoli og Banknordik, har mellem 40 og 50 procent kvindelige mellemledere.

I bunden af listen ligger Vestjysk Bank, Solar, Aquaporin, Aarsleff, Brdr. A & O Johansen, Brdr. Hartmann og Green Hydrogen Systems – alle med under 20 procent kvindelige ledere.

ØU Mangfoldigheds Rating 2022 bygger på data indhentet fra virksomhedernes egne officielle rapporter samt tidligere undersøgelser foretaget af Økonomisk Ugebrev. Research er foretaget af ØU Samfundsansvar ved research assistent Andreja Filipovic. Resultaterne kvalitetstjekkes ved rundsending til virksomhederne for kommentarer og verifikation.

*Orphazyme indgår ikke i undersøgelsen, da selskabet tilsyneladende er under afvikling.

** Undersøgelse bygger på seneste årsrapporter dvs. 2021 data, hvorved procentandelen for kvinder i ledelsespositioner kan have ændret sig for visse virksomheder.

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

[postviewcount]

artikelserie
Artikler i serien
Følg virksomhederne fra denne artikel
Skriv dig op her, og modtag en mail direkte i din indbakke, så snart vi skriver om virksomhederne, du følger.

Jobannoncer

No data was found

Mere fra ØU Samfundsansvar

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank