Finanslobby ville udvande EU-regler om grønne investeringer

25/8 2013 12.21Politik. RB - NET/FL14/MILJØ/EL København, søndag /ritzau/Enhedslisten: Afsæt flere penge til grøn finanslov. Når regeringen tirsdag fremlægger sit udspil til finansloven 2014, vil der være afsat 800 millioner kroner i nye midler til miljø, - klima- og naturindsatsen.

Finans Danmark har i den seneste uge haft held til at fange opmærksomheden med tyve anbefalinger til bæredygtig omstilling af samfundet. De fleste har overset, at Finans Danmark og en stribe store investorer via europæiske lobbyorganisationer har støttet forsøg på at udvande nye EU-regler, der definerer, hvad en bæredygtig investering er.

Imens Finans Danmarks Forum for Bæredygtig Finans i året op til organisationens årsmøde den 2. december har arbejdet på at formulere tyve anbefalinger til en bæredygtig omstilling af samfundet, har flere store danske institutionelle investorer og Finans Danmark bag linjerne støttet et europæisk lobbyarbejde i forsøg på at udvande EU’s nye direktiv om netop bæredygtige investeringer.

Direktivet står til at blive endeligt vedtaget i...

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Indtast dit navn her