Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Samfundsansvar

EU-chefrådgiver: Troværdigheden i taksonomien er i fare (Sustainable Finance)

Joachim Kattrup

torsdag 15. april 2021 kl. 23:39

Lederen for den gruppe, der rådgiver Den Europæiske Union om dens grønne finansieringsregler, har opfordret Bruxelles til at modstå politisk pres for at svække dem og sagde, at troværdigheden af ​​forordningen står på spil.

EU kæmper for at overholde en frist den 21. april for at offentliggøre den første sektion af sin bæredygtige finansieringstaksonomi, en liste over økonomiske aktiviteter, der vil afgøre, hvilke der kan mærkes som grønne investeringer i EU fra næste år.

Reglerne er blevet fast i lobbyvirksomhed og tvister mellem medlemslande, der er uenige i, om naturgas, bioenergi og skovbrug fortjener et grønt mærke.

Formanden for EU’s rådgivere om reglerne skrev til Kommissionen på fredag ​​og advarede den om ikke at ofre videnskabelige beviser for at vinde et politisk kompromis.

”At afvige fra miljømæssigt sunde parametre inden for taksonomien ved at strække den nuværende taksonomiramme ud over videnskabelig strenghed indfører væsentlige risici for det tilsigtede formål og projektets troværdighed generelt,” sagde brevet.

Det blev underskrevet af Nathan Fabian, der er formand for den rådgivende “platform” for 57 medlemmer og 10 observatører samt platformens øvrige fem mest seniorrådgivere.

Mange dele af eksperternes råd ser ud til at have været “stort set ignoreret” i de seneste udkast til reglerne, sagde brevet. Denne rådgivning sagde, at reglerne skal afspejle videnskabelig dokumentation for, om hver økonomisk aktivitet overholdt undgåelse af de værste konsekvenser af klimaændringer.

Ni af EU’s rådgivere har truet med at stoppe på grund af Kommissionens seneste forslag.

Fabian fortalte Reuters, at politiske forhandlinger om taksonomien syntes at “glide væk” fra videnskabsbaseret bevis, hvilket skabte en risiko for, at taksonomien ikke kunne opfylde sit oprindelige formål.

“Dens formål er at have videnskabeligt baserede kriterier, som markedet kan bruge, når og hvis det findes passende,” sagde han. “Det oprindelige formål er blevet udfordret, enten gennem misforståelse eller hensigt.”

Kilde: Euroactiv

Læs alle artikler om Sustainanble Finance

 

[postviewcount]

artikelserie
Artikler i serien

Jobannoncer

No data was found

Mere fra ØU Samfundsansvar

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank