Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Samfundsansvar

Atomkraft indgår som bæredygtigt i EUs Taksonomi

Joachim Kattrup

torsdag 22. april 2021 kl. 12:14

Europa-Kommissionen meddelte d. 21. april sin beslutning om at medtage atomkraft energi i en supplerende delegeret lov i EU’s taxonomi forordning. Beslutningen følger den nylige offentliggørelse af det fælles forskningscenters rapport, der bekræfter, at atomkraft er lige så bæredygtig som andre taksonomikompatible energiteknologier, skriver Nuclear World News.

“I overensstemmelse med de juridiske rammer og vores tidligere forpligtelser vil Kommissionen vedtage en supplerende delegeret lov til EU-taksonomiforordningen, der dækker aktiviteter, der endnu ikke er omfattet af EU-klimadelegerede lov om taksonomi, såsom landbrug, visse energisektorer og visse produktionsaktiviteter,” sagde Kommissionen i en kommunikation .

De endelige anbefalinger om EU-taksonomi fra den tekniske ekspertgruppe (TEG), der rådgiver Europa-Kommissionen om bæredygtig finansiering, blev offentliggjort i marts sidste år. Disse omfattede vejledning til at hjælpe investorer og virksomheder med at opfylde forpligtelser til rapportering i forhold til rammen.

TEG om taxonomi konkluderede, at der er klare beviser for, at nukleart væsentligt bidrager til afbødning af klimaet. Imidlertid konkluderede den på det tidspunkt også “beviset om atomenergi er komplekst og sværere at evaluere i en taksonomisk sammenhæng” med hensyn til den potentielle væsentlige skade for andre miljømål. Det anbefales, at der udføres mere omfattende teknisk arbejde.

Kommissionen anmodede derefter FFC om at udarbejde en teknisk rapport om “gør ingen væsentlig skade” aspekter af atomkraft. Det overvejede virkningerne af hele livscyklussen for nuklear energi med hensyn til eksisterende og potentielle miljøpåvirkninger på tværs af alle mål med vægt på styring af det genererede nukleare og radioaktive affald.

En kopi af FFC’s rapport, der lækket til pressen i sidste måned, konkluderer, at atomenergi ikke skader mere menneskers sundhed eller miljøet end nogen anden kraftproducerende teknologi, der anses for at være bæredygtig.

https://www.world-nuclear-news.org/Articles/Nuclear-to-be-included-in-Delegated-Act-of-EU-taxo

[postviewcount]

artikelserie
Artikler i serien

Jobannoncer

No data was found

Mere fra ØU Samfundsansvar

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank