Log ind
Log ind
Finans

Er Frida ved at snyde Boris Frederiksen for 100 mio. kr.?

Carsten Vitoft

onsdag 20. oktober 2021 kl. 9:53

Uafhængig forsikringsekspert ser allerede nu starten på, at kapitalfondsejerne er ved at flytte værdierne ud af Frida og over i det koncernforbundne Domus Forsikring. Dermed kan de slippe for at betale 111 mio. kr. Fagredaktør Carsten Vitoft fortsætter artikelserien om Forsikringsmafiaen.

Jorden er begyndt at brænde under forsikringsagenturet Frida Forsikring, der sidder på næsten 25 pct. af det danske marked for ejerskifteforsikringer. I forrige udgave af Økonomisk Ugebrev meldte ejendomsmæglerkæden Home ud, at man nu stopper samarbejdet, mens Nybolig og Codan er gået i tænkeboks på spørgsmålet

Nu melder en af landets mest erfarne eksperter i ejerskifteforsikringer sig også på banen som kritiker. Han frygter ikke bare, at Frida bliver væltet af kravet på 111 mio. kr. fra kurator Boris Frederiksen. Han frygter også, at de udenlandske kapitalfonde bag Frida Forsikring på ingen måde har i sinde at betale en rød øre – og at de nu er gået i gang med at tømme Frida for værdier.

Medarbejde flyttes
”Når Frida bliver ramt af disse krav fra Boris Frederiksen, er det min påstand, at ledelsen sikkert pønser på at dreje nøglen om og flytte de 40 medarbejdere ud af Frida og over i Domus – og så lave skadesadministrationen der. Agenturet Frida har ejerne egentlig ikke så meget at bruge til mere. Man kan allerede nu se, at det, vi kalder bestillervejen i praksis er flyttet fra Frida til Domus,” siger Søren Ahlgren Mortensen fra Din Forsikringsekspert, der selv ikke længere henviser kunder til Frida og Domus.

Videre siger han: ”Det vil sige, at Frida tidligere var den, der bestilte og håndterede betalingen af tilsynsrapport, elinstallation-rapport og energimærke. Det er nu flyttet til Domus. Og her bliver det svært for udenforstående at se, hvordan pengene derefter fordeles mellem Frida og Domus.”

Kravet fra Boris Frederiksen blev fremsat i slutningen af sidste år, men Frida ikke har hensat en krone. I stedet valgte ejerne at udbetale hele overskuddet og egenkapitalen i udbytte til kapitalfondene, hvilket flere uafhængige revisorer står helt uforstående over for som beskrevet i seneste udgave af Økonomisk Ugebrev.

Frida og Domus Forsikring er begge ejet af de samme tre udenlandske kapitalfonde hjemhørende i Luxembourg og Dublin. Frida har været agenturet, der har stået for de lukrative forretninger som salg og skadesbehandling, mens Domus er forsikringsselskabet, der historisk har været en dårlig forretning.

Men efter konkurserne i Husejernes Agentur i 2016 og Qudos i 2018 er markedsbetingelserne ændret væsentligt, og der er reelt kun to aktører tilbage, der deler markedet imellem sig: Domus Forsikring og Dansk Boligforsikring.

Priserne er på vej op, og begge har kronede dage. Overskuddene er braget i vejret på blot to år, og der udbetales tocifrede millionbeløb til ejerne på et marked, hvor ingen tidligere kunne skabe overskud.

Det er formentlig til store glæde for Finanstilsynet, der jo gerne ser økonomisk stærke forsikringsselskaber. I tilsynet bekræfter man da også uofficielt, at Frida Forsikring ikke har den store interesse, da alle hensættelserne til ejerskifteforsikringerne ligger i Domus.

Fokus på Domus
Samme holdning gør sig gældende i Garantifonden for Skadesforsikring, der er godt nervøse for erstatningskrav efter fire krak siden 2016. Direkte adspurgt, om man frygter situationen i Frida, lyder det fra Garantifondens direktør Torben Weiss Garne: ”Vores fokus er ligesom Finanstilsynet på Domus Forsikring. Men der er ikke nyt fra tilsynet.”

Garantifonden er i den underlige situation, at man kan tabe de 111 mio. kr., hvis Frida lukkes eller går ned. Men man kan tabe et milliardbeløb, hvis Domus ender med at gå ned. Og helt katastrofalt endnu flere penge, hvis begge går ned.

Domus har nemlig allerede betalt Frida for at skadesbehandle alle kunderne i fremtiden. Så hvis Frida går ned, skal Domus betale for skadesbehandlingen igen, da det er hos dem, forpligtelsen til skadesbehandlingen ligger. Præcis den situation, der har ført til kurator Boris Frederiksens krav om tilbagebetaling af 111 mio. kr., som netop var forudbetalt fra Qudos Insurance. Men de penge er antageligt allerede udbetalt til kapitalfondejerne i udbytte.

Carsten Vitoft

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

Første måned

1 kr.

Herefter 299 kr. om måneden

Allerede abonnent? Log ind her

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Del på print

[postviewcount]

artikelserie
Artikler i serien

Jobannoncer

Vendor Finance Manager til Danish Agro
Gorrissen Federspiel søger Compliance Seniorkonsulent – med primært fokus på forebyggelse af hvidvask og terrorfinansiering
Økonomichef til en vild kommune
Vi søger endnu en produktionsmedarbejder med opgaver inden for pension og særlig indlån
Dansk Sygeplejeråd søger erfaren økonomimedarbejder med flair for regnskabsprocessen fra A-Z
Formuerådgiver til Sparekassen Kronjylland
Akademiker til Økonomistyring i Uddannelses- og Forskningsstyrelsen
Økonomichef med ansvar for HR ARKEN Museum for Moderne Kunst
Udviklingsorienteret financial controller til Vejdirektoratet
Plesner søger økonom til Team EU & Competition
Energinet søger Seniorøkonom til Energiøer
ARGO søger kulturbærende økonomichef
Energinet søger forretningsudvikler med fokus på innovationsprocesser

Mere fra ØU Finans

Seneste nyt

Langers skarpe

af Morten W. Langer
af Morten W. Langer
Seneste indlæg

Mest læste

Få dit daglige nyhedsoverblik i din indbakke

Seneste rapporter fra eksterne rådgivere

Dybdegående og original 
journalistik siden 1994

Økonomisk Ugebrev har i mere end 25 år leveret indsigtsfuld og dagsordensættende journalistik og analyser til læserne og den brede offentlighed. 

Vi tager ansvar for vores indhold og er tilmeldt:

OM ØU

Log ind

KONTAKT

Salg: salg@ugebrev.dk
Jobannoncer: jobannoncer@ugebrev.dk
Redaktion: redaktion@ugebrev.dk
Annonce materialer: annonce-mat@ugebrev.dk
Bogholderi: bogholderi@ugebrev.dk

Skriv til os på: kontakt@ugebrev.dk.
Vi bestræber os på at besvare henvendelser indenfor 24 timer.
Telefonisk henvendelse: 70 23 40 10
Telefonerne er åbne alle hverdage fra: 10-15

Økonomisk Ugebrev A/S
CVR-nr.: 31760623
Forbindelsesvej 12, 2. tv
2100 København Ø

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

I vores Nytårsudgave af Formue der udkommer d. 8. januar udpeger vi vores 10 vinderaktier for 2022. I denne særudgave får du dog meget mere end det.

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.
*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Og modtag den seneste udgivelse af Finans – det førende magasin om den danske finanssektor.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank

 

Log ind

[iteras-paywall-login paywallid="qwerty123"]