Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Finans

Ledelsen i Domus Forsikring gambler med selskabets overlevelse

Carsten Vitoft

tirsdag 12. december 2023 kl. 11:25

Opgivenhed: kunder håber på konkurs i deres forsikringsselskab

Kunderne kan for tiden hverken få behandlet deres anmeldte skader eller få erstatning på deres ejerskif­teforsikring, da skadesbehandlingen i Domus Forsik­ring ligger i ruiner. Selskabet er ramt af omfattende medarbejderflugt. Ledelsen forsøger nu, ifølge Uge­brevets oplysninger, at sælge kunderne til andre sel­skaber, skriver fagredaktør Carsten Vitoft.

Kritikken fra kunderne vælter nu ned over et større dansk for­sikringsselskab, der meget vel kan blive den fjerde konkurs på forsikringsmarkedet på blot fem år. Det handler om Do­mus Forsikring, hvis ejere og ledelse netop er gået konkurs med Frida Forsikring med et krav fra Garantifonden for Skadesforsikring på 110 mio. kr. hængende over hovedet.

Nu er den også helt gal med Domus Forsikring, der meget overraskende overtog størstedelen af konkursbo­et i Frida. Men her kort tid efter den kontroversielle ma­nøvre viser det sig, at ledelsen slet ikke kan håndtere be­handlingen af kundernes anmeldelser. Meget tyder på, at skadesbehandlingen simpelthen er gået i stå.

Udsættes igen og igen

”Vi oplever megalang ekspeditionstid, og jeg anbefaler typisk kunderne at gå til Ankenævnet for Forsikring med deres sag. Men vi oplever det samme her, hvor Domus Forsikring bare beder om udsættelse ikke bare én, men flere gange. Jeg synes, det er synd for kunderne, at de ikke kan få behandlet deres sager,” siger den uafhængige ska­desbehandler Pia Wange fra Villa Danmark.

”For mig at se er det kun et spørgsmål om tid. For pen­gene går kun én vej i det her foretagende, og det er ud. Der er tale om cirka 35.000 udstedte policer på ejerskif­teforsikringer, så det vil overraske mig meget, hvis ikke myndighederne allerede arbejder på en løsning for Do­mus Forsikring,” siger Søren Ahlgren Mortensen fra råd­givningsfirmaet Din Forsikringsekspert.

Det er imidlertid et åbent spørgsmål, om Finanstilsynet har fokus på de aktuelle problemer i Domus Forsikring, og om tilsynet forsøger at afhjælpe dem. Finanstilsynet afviser at kommentere sagen med henvisning til sin tavshedspligt.

Ifølge Økonomisk Ugebrev har Domus Forsikring me­get svært ved at tiltrække nye folk. Bl.a. fordi selskabet er i afløb, hvilket vil sige, at man ikke længere tegner nye for­sikringer. Der er tale om højt specialiserede forsikrings­fagfolk, som der i forvejen er stor efterspørgsel efter.

”Som mange andre husforsikringsselskaber har vi for tiden forlænget sagsbehandlingstid, bl.a. på grund af vejr­lig. Domus’ hjemtagelse af skadesbehandlingen efter Fri­das konkurs har også haft en betydning,” forklarer adm. direktør Brian Malmros fra Domus Forsikring.

Kundernes aktuelle frustrationer fremgår med al tydelig­hed på Trustpilot. Domus har ikke orienteret sine kunder om de aktuelle problemer. De har heller ikke informeret de op mod 35.000 kunder om, at Domus har overtaget skadesbe­handlingen efter konkursen i Frida. Kunderne aner altså ikke, hvor de skal henvende sig, når skaden sker. De kan blot se, at selskabet, der solgte dem forsikringen, er gået konkurs.

Efter Frida er gået konkurs, er vi overgået til Domus. Vi har dog ikke modtaget nogen information om det og fin­der ud af det ved et tilfælde. Efter samtale med Domus fortæller de, at de ikke kan sætte nogen svarfrist for vores sag,” skriver Mathias Muurmand på Trustpilot.

Under Frida lå scoren også lavt på trustpilot med 3,4 ud af fem stjerner, men nu er den styrtdykket til katastro­fale 1,9, efter Domus har taget over.

Sanna Glad udsender på Trustpilot en decideret advar­sel til andre kunder, mens Ramazan Aydin mener, Domus Forsikring bør lukkes.

”Tegn aldrig ejerskifteforsikring via Domus/Frida. Du føler dig meget velkommen til en start, og de lover guld og grønne skove. Men anmelder man en skade, skal man lige en tur igennem en bevidst overdrevet lang ventetid på svar og afgørelser,” skriver en kunde, der kalder sig Søren.

Ifølge Ugebrevets oplysninger har ledelsen nu sat chef for underwriting i Domus Forsikring, Troels Risom, til at sælge kunderne til andre forsikringsselskaber til under­kurs. Han har tidligere arbejdet som risikochef i Qudos Forsikring, der også gik konkurs i 2018, hvor det kort for­inden lykkedes ham i selskab med ejerne at sælge flere kunder til et skattelyselskab på Malta.

Brian Malmros bekræfter over for Ugebrevet, at Do­mus Forsikring er til salg, og han siger, at han selvsagt ikke er tilfreds med klagerne på trustpilot.

Carsten Vitoft

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Top100 Finansvirksomhed

Få de vigtigste om bank, realkredit, forsikring, pension
Udkommer hver mandag.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

artikelserie
Artikler i serien
Følg virksomhederne fra denne artikel
Skriv dig op her, og modtag en mail direkte i din indbakke, så snart vi skriver om virksomhederne, du følger.

Jobannoncer

Udløber snart
Direktionskonsulent med flair for økonomi og udviklingsprojekter
Region Sjælland

Mere fra ØU Finans

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Og modtag den seneste udgivelse af Finans – det førende magasin om den danske finanssektor.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank