Log ind
Log ind
Ledelse

Forsikringsdirektør strippet for 12 bestyrelsesposter

Morten W. Langer

mandag 28. august 2017 kl. 16:04

nyhedsanalyse

Jens Erik Christensen har været gennem et sandt blodblad på forårets generalforsamlinger, hvor han har mistet 12 bestyrelsesposter – heraf otte formandsposter. Forklaringen kan være hans ejerskab i konkursramte Husejernes Forsikring. Forude venter måske også erstatningssager.

Tidligere formand for Forsikring & Pension, direktør i Codan samt medlem af bestyrelsen i SAS, Jens Erik Christensen, ligner en færdig mand i dansk erhvervsliv. Hans erhvervseventyr som ejer og bestyrelsesformand i det hedengangne Husejernes Forsikring synes at have indhentet ham. På forårets generalforsamlinger har han mistet stort set alle sine tillidsposter i dansk erhvervsliv. Måske mest opsigtsvækkende posterne som bestyrelsesformand i tre af pensionsselskabet Skandias danske afdelinger, hvor han stoppede i maj.

EGET ØNSKE

”Skandia Danmark er inde i en positiv udvikling, og vores fokus som ejere er alene at sikre ro omkring bestyrelsesarbejdet. Vi mener, selskabernes nye bestyrelser er yderst kompetente, og vi ser frem til, at den positive udvikling af Skandias aktiviteter i Danmark kan fortsætte,” lyder det i en mail fra Skandias svenske presseafdeling.

Ifølge Skandia er afskeden sket efter eget ønske, men direktøren var blevet advaret om nogle af de reaktioner, der kunne komme oven på hans uheldige engagement i Husejernes Forsikring. I månederne forinden var det nemlig gået stærkt med svingdøren i bestyrelseslokalerne, viser en gennemgang af virksomhedsregistret.

21. februar mistede han posten som bestyrelsesformand i Founders, dernæst 26. april sine to bestyrelsesposter i Andersen & Martini-selskaberne og samme dag to andre bestyrelsesposter i Alpha Insurance. Men her skulle det ikke stoppe, da han senere på forsommeren også mistede tre yderligere poster som formand i bestyrelserne for selskaberne TIP Insurance, Mediaxes og Behandlingsvejen.

Ugebrevet har forgæves forsøgt at få Jens Erik Christensen i tale omkring baggrunden. Trods det brutale forår venter der formentlig et endnu værre efterår for ham.
Garantifonden har netop sat gang i den advokatundersøgelse, der skal placere ansvaret for, at det kunne gå så galt i Husejernes Forsikring, hvor Jens Erik Christensen så sent som i maj 2016 på tv forsikrede danskerne om, at selskabet var robust. Seks måneder senere kom konkursen.

I kommissoriet til undersøgelsen hedder det bl.a.: ”Såfremt advokatredegørelsen afdækker kritisable forhold, kan det bl.a. få konsekvenser for fit and proper-godkendelsen i forhold til bestyrelsesposter og øvrige ledende poster i finansielle  virksomheder.” Og videre: ”Ud over disse initiativer kan kunder i Gable Insurance, der lider skade som følge af konkursen, anlægge sag mod advokat eller anden rådgiver.

Forbrugerombudsmanden har desuden mulighed for at anlægge gruppesøgsmål på vegne af kunderne efter reglerne i retsplejeloven, såfremt der er tale om ensartede krav.”
Som tidligere bestyrelsesformand og ejer er det tænkeligt, at Jens Erik Christensen også kan blive en del af sådanne erstatningskrav. Og lige nu bekræfter Finanstilsynet, at det er ved at undersøge, om hans virksomhed har overtrådt forbrugerbeskyttelsesregler.

FIT AND PROPER?
Helt alene står finansmanden dog ikke. Direkte adspurgt om konkursen i Husejernes Forsikring spiller en rolle i bestyrelsesudskifterne, lyder det fra adm. direktør Peter Hansen hos Andersen og Martini: ”De to ting har intet med hinanden at gøre. Vi er i gang med en foryngelse af bestyrelsen, og Jens Erik var den ældste, der veg pladsen for en meget kompetent bilmand. Jeg anser fortsat Jens Erik Christensen som en meget kompetent og ærlig hædersmand, som jeg stoler 100 procent på.”

I Alpha Insurance oplyser bestyrelsesformand Bo Lundqvist, at Jens Erik Christensen selv ikke stillede op til bestyrelsen. Det samme som hos Skandia, der dog kan være vanskeligt at forstå, hvis ikke der er en relation til engagementet i Husejernes Forsikring. Ud af Skandia røg nemlig samtidig hans tidligere medejer i Husejernes Forsikring Jette Jakobsen.

En bestyrelsespost har han dog stadig tilbage i Vestjysk Bank. Her siger bestyrelsesformand Vagn Thorsager: ”Reglerne for at sidde i en bankbestyrelse er, at man skal godkendes Fit and Proper, og hvis nogen af en eller anden grund ikke længere har den godkendelse, så er de ikke længere i bestyrelsen. Dags dato er alle godkendte.”

Carsten Vitoft

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Del på print

[postviewcount]

artikelserie
Artikler i serien

Jobannoncer

Formuerådgiver til Sparekassen Kronjylland
Akademiker til Økonomistyring i Uddannelses- og Forskningsstyrelsen
Økonomichef med ansvar for HR ARKEN Museum for Moderne Kunst
Udviklingsorienteret financial controller til Vejdirektoratet
Vendor Finance Manager til Danish Agro
Gorrissen Federspiel søger Compliance Seniorkonsulent – med primært fokus på forebyggelse af hvidvask og terrorfinansiering
Økonomichef til en vild kommune
Vi søger endnu en produktionsmedarbejder med opgaver inden for pension og særlig indlån
Dansk Sygeplejeråd søger erfaren økonomimedarbejder med flair for regnskabsprocessen fra A-Z
Plesner søger økonom til Team EU & Competition
Energinet søger Seniorøkonom til Energiøer
ARGO søger kulturbærende økonomichef
Energinet søger forretningsudvikler med fokus på innovationsprocesser

Mere fra ØU Ledelse

Seneste nyt

Langers skarpe

af Morten W. Langer
af Morten W. Langer
Seneste indlæg

Mest læste

Få dit daglige nyhedsoverblik i din indbakke

Seneste rapporter fra eksterne rådgivere

Dybdegående og original 
journalistik siden 1994

Økonomisk Ugebrev har i mere end 25 år leveret indsigtsfuld og dagsordensættende journalistik og analyser til læserne og den brede offentlighed. 

Vi tager ansvar for vores indhold og er tilmeldt:

OM ØU

Log ind

KONTAKT

Salg: salg@ugebrev.dk
Jobannoncer: jobannoncer@ugebrev.dk
Redaktion: redaktion@ugebrev.dk
Annonce materialer: annonce-mat@ugebrev.dk
Bogholderi: bogholderi@ugebrev.dk

Skriv til os på: kontakt@ugebrev.dk.
Vi bestræber os på at besvare henvendelser indenfor 24 timer.
Telefonisk henvendelse: 70 23 40 10
Telefonerne er åbne alle hverdage fra: 10-15

Økonomisk Ugebrev A/S
CVR-nr.: 31760623
Forbindelsesvej 12, 2. tv
2100 København Ø

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

I vores Nytårsudgave af Formue der udkommer d. 8. januar udpeger vi vores 10 vinderaktier for 2022. I denne særudgave får du dog meget mere end det.

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.
*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Og modtag ØU’s rapport om Top 40 Ledelseskonsulenter gratis.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank

 

Log ind

[iteras-paywall-login paywallid="qwerty123"]