Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Finans

Forbrugerombudsmand tæt på politianmeldelse af Qudos-ejere

Carsten Vitoft

søndag 18. november 2018 kl. 21:27

Presset vokser nu voldsomt på Qudos ejer Nicolai Borcher Hansen, efter at hundredvis af danskere har klaget til Forbrugerombudsmanden over behandlingen i hans selskab Blue Energy. Den offentlige vagthund overvejer nu en politianmeldelse. Ejeren bryder sig ikke om artiklerne i Økonomisk Ugebrev, som er blevet indbragt for Pressenævnet.

Klagerne vælter ind hos Forbrugerombudsmanden over aggressive salgsmetoder og kunder, der bliver bundet til købsaftaler, de aldrig har accepteret, i Nicolai Borcher Hansens selskab Blue Energy. Det sker til trods for, at Forbrugerombudsmanden allerede i 2017 kom med en afgørelse om, at selskabet handlede i strid med markedsføringsloven. Men selskabet har tilsyneladende blot fortsat de kontroversielle salgsmetoder.

SKÆRPEDE OMSTÆNDIGHEDER

”Jeg kan bekræfte, at vi stadig får klager over Blue Energy omkring deres salgsmetoder, hvor kunderne bliver bundet til en aftale uden at have accepteret det. Vi har løbende fået klager siden slutningen af 2016, og får det fortsat, efter vi sendte en indskærpelse til virksomheden. Vi anser det for en skærpende omstændighed, at Blue Energy allerede er blevet orienteret om reglerne på det her område. Det betyder, at vi nu ser på mulighederne for at indgive en politianmeldelse mod selskabet,” siger fuldmægtig Anja Harild fra Forbrugerombudsmandens kontor.

Dermed er Nicolai Borcher Hansens koncern af selskaber nu både i søgelyset hos Kammeradvokaten, Finanstilsynet og nu altså også Forbrugerombudsmanden. Fra sidstnævnte fortæller Anja Harild, at der er tale om endog mange klager mod Blue Energy, og at i alt 114 utilfredse danskere nu har klaget deres sag til ombudsmanden over de seneste fem år. Nicolai Borcher Hansen er registret som ejer af New Nordic-koncernen, der hører hjemme på kanaløen Guernsey. Herfra ejer han bl.a. selskabet Blue Energy, der sælger strøm og internet til private danskere. Selvom han er registreret ejer af forsikringsselskabet Qudos, er han – ifølge ham selv – blot en af mange ejere i en kapitalfondskonstruktion. Han vil dog ikke oplyse andre ejere.

Qudos er i øjeblikket under skærpet overvågning fra Finanstilsynet, da selskabet er i alvorlige økonomiske vanskeligheder, efter solvensen for nylig faldt under lovens mindstekrav. Qudos har også været involveret i en række mystiske handler i starten af året med det nu konkursramte Alpha Insurance.

Fra Kammeradvokatens kontor oplyses det over for Økonomisk Ugebrev, at man her også er på vej med en undersøgelse af de handler, der skete lige op til konkursen, og som er beskrevet mere indgående i seneste udgave af Økonomisk Ugebrev.

Nu er Forbrugerombudsmanden altså også ved at undersøge forretningsmetoderne i søsterselskabet Blue Energy. For tiden pågår der en høringsfase over for selskabet, og derefter kan der så blive tale om en politianmeldelse, hvis vidnerne i sagen er stærke nok, oplyser Anja Harild.

SVÆRT AT UNDGÅ KLAGER

Nicolai Borcher Hansens reaktion på Økonomisk ugebrev artikelserie har været at indklage Økonomisk Ugebrev for Pressenævnet. Klagen omhandler især oplysningen om de mange klager og kritiske bemærkninger, som Blue Energy og søsterselskabet Studido har modtaget på Trustpilot. Ejeren ønsker dog ikke at svare på spørgsmål over for Ugebrevet, men han oplyser i en mail via sit pressebureau:

”Blue Energy har ingen tabte ankenævnssager haft i den tid, jeg har været medejer af Blue Energy. Det er vanskeligt helt at undgå kundeklager, men jeg kan forsikre, at Blue Energy arbejder konstant og fokuseret på at minimere antallet af utilfredse kunder. Derudover har jeg ingen kommentarer til det medie, jeg har en klage til behandling i Pressenævnet over, og det vil jeg gerne citeres for,” lyder det i mailen.

Han kommenterer ikke på de nye oplysninger om Forbrugerombudsmandens undersøgelse mod hans firma.

Økonomisk Ugebrev har skrevet en række artikler om Nicolai Borcher Hansen koncern New Nordic. Særligt om forsikringsselskabet Qudos, der længe har skrantet økonomisk. I denne uge indbragte Nicolai Borcher Hansen så Økonomisk Ugebrev for pressenævnet. ”Din sidste artikel ”Qudos’ ejer beskyldes for fup og humbug i søsterselskaber” overgik alligevel, hvad du hidtil har bedrevet ud i uanstændig og presseetisk uforsvarlig journalistik, så den kan jeg ikke sidde overhørig. Min klage er Pressenævnet i hænde i denne uge,” lød det bl.a. i en mail.

Carsten Vitoft

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Top100 Finansvirksomhed

Få de vigtigste om bank, realkredit, forsikring, pension
Udkommer hver mandag.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

artikelserie
Artikler i serien

Jobannoncer

No data was found

Mere fra ØU Finans

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank