Konkurstab på Alphas udlandskunder skal betales af danskerne

(ARKIV) 1000 kroner i sedler. Ialt er her fotograferet 250.000 kroner den 11. december 2012. Bankerne tjente i 2017 rekordstore overskud, og kunderne betaler mere og mere i gebyr. Det er et tegn på manglende konkurrence, mener Forbrugerrådet. Det skriver Ritzau, onsdag den 31. januar 2018.. (Foto: Mads Nissen/Scanpix 2018)

Danske forsikringskunder kommer til at betale op mod en halv mia. kr., som Garantifonden skal dække ind for udenlandske kunder, der kommer i klemme efter forsikringsselskabet Alpha Insurances’ konkurs for nylig. Direktør for den danske Garantifond for Skadesforsikring kalder det et hul i loven, at danske forsikringstagere nu skal betale en stor trecifret millionregning for kundetab i 15 andre europæiske lande. Garantifonden har længe forsøgt at lukke hullet. Hullet i loven lukkes, men for sent. Garantifonden kommer til at mangle flere hundrede millioner kroner.

Kravene vælter lige nu ind fra hele Europa efter konkursen i forsikringsselskabet Alpha Insurance. Taxachauffører i London er bare et eksempel på kunder i forsikringsselskabet, som danskerne nu skal betale til via...

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Indtast dit navn her