Log ind
Log ind
Finans

Tilsynet stopper salg fra Husejerenes Forsikring

Linda

søndag 18. september 2016 kl. 22:37

Finanstilsynet påbød fredag Husejernes Forsikring at stoppe for salg af ejerskifteforsikringer fra engelske Gable.

Selskabet sidder på knap 40 procent af salget af danske ejerskifte forsikringer, og det er usikkerhed om hvorvidt nye og gamle ejerskifteforsikringer bliver værdiløse, efter at Gable overvejer at stoppe som forsikringsselskab.

Økonomisk Ugebrev har i månedsvis advaret mod forsikringer fra det nødlidende Gable. Men Husejernes Forsikring er ufortrødent fortsat med at tegne nye forsikringer, med Finanstilsynets billigelse. Husejernes Forsikring satte i sidste uge det danske ejendomsmarked på den anden ende. Tusindvis af ejendomshandler bliver antageligt berørt, da Finanstilsynet fredag med umiddelbar virkning satte en stopper for salget af ejerskifteforsikringer (udstedt af Gable) fra Husejernes Forsikring. Økonomisk Ugebrev har i en artikelserie afdækket, hvordan Husejernes Forsikring er fortsat med at sælge forsikringer fra Gable, selvom det engelske selskab var økonomisk nødlidende.

Det kontroversielle forsikringsagentur var også i fokus i foråret, hvor TV2 i programmet ”Whiste – blower”afslørede selskabets brug af tæskehold over for kunderne. Men denne gang er det sikkert paniske ejendomsmæglere, der forsøgte at finde nye forsikringsselskaber for at kunne gennemføre deres ejendomshandler. For Husejernes Forsikring må ifølge Finanstilsynet ikke længere sælge forsikringer i Danmark. Og alle tilbud, der ligger på bordet, skal trækkes tilbage.

Nedsmeltning i Gable
Årsagen er, at Husejernes Forsikring er agentur for det udenlandske forsikringsselskab Gable – hjemhørende i miniputstaten Liechtenstein – og at Gable gennem længere tid har været i alvorlige økonomiske vanskeligheder, som afdækket i Økonomisk Ugebrev. For nylig blev selskabet afnoteret fra børsen, den faste bankforbindelse trak sig, og det samme gjorde flere bestyrelsesmedlemmer. Alligevel fortsatte Husejernes Forsikring med at sælge deres forsikringer.

”Vi har gennem længere tid været i kontakt med myndighederne i Liechtenstein med henblik på at afklare de regulatoriske forhold omkring Gable Insurance og salget af selskabets produkter i Danmark via agentur. Da situationen i mandags fortsat var uafklaret, tog vi kontakt til det danske agentur, som herefter stoppede med at udsende nye forsikringstilbud,” siger vicedirektør Thomas Brenøe fra Finanstilsynet.

Forud for tilsynets indgreb er der sket en gradvis forværring af situationen i Gable, som også er beskrevet i flere artikler her i Økonomisk Ugebrev. Senest hvordan Husejernes Forsikring fortsatte med at sælge ejerskifteforsikringerne på trods af udviklingen

For sen reaktion?
Økonomisk Ugebrev har også beskrevet, hvordan Finanstilsynet grundet EU-regler ikke kunne reagere uden myndighederne i Liechtenstein, selv om situationen i Gable synes mere og mere håbløs, da selskabet ikke kan leve op til de nye kapitalkrav . I sidste uge kom reaktionen så fra Liechtenstein, da Gable fik et påbud mod at sælge nye forsikringer, og det fik tilsynet til at forbyde flere forsikringer i Danmark.

Spørgsmålet er dog, om stoppet kommer alt for sent, da tilsynet i Liechtenstein allerede afgav påbuddet den 7. september, altså ni dage før Finanstilsynet kom på banen. Meget tyder på, at Husejernes Forsikring har solgt forsikringer i Danmark til intetanende husejerne i over en uge efter påbuddet. Selskabet stoppede ifølge sin hjemmeside først med at sælge forsikringer den 15. september.

”Husejernes Forsikring har ikke modtaget det påbud, som Gable har modtaget fra Finanstilsynet i Lichtenstein. Vi er således d.d. ikke i besiddelse af dette påbud og har intet kendskab til et brev dateret 7. september. Vi har i øvrigt intet modtaget fra Finanstilsynet i Lichtenstein. Vi fik mandag den 12. september om eftermiddagen besked fra Finanstilsynet i Danmark om, at de havde modtaget et brev fra Lichtensteins Finanstilsyn, som havde bedt Gable om at stoppe nytegning. Efter aftale med Finanstilsynet i Danmark stoppede vi herefter omgående tilbudsafgivning. Den 15. september ved middagstid bad Gable os herefter om at tilbagetrække alle allerede afgivne tilbud, hvilket vi også omgående gjorde. Vi har derfor i begge tilfælde handlet omgående,” forklarer Kommunikationschef Louise Anine Kampp Rasmussen fra Husejernes Forsikring.

Direkte adspurgt om det danske Finanstilsyn så har reageret for sent, skriver tilsynet i en mail til Ugebrevet. ”Med hensyn til påbuddet til Gable må vi henvise til myndighederne i Lichtenstein, som fører tilsyn med selskabet.”

læs hele udgivelsen her

Carsten Vitoft

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

Første måned

1 kr.

Herefter 299 kr. om måneden

Allerede abonnent? Log ind her

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Del på print

[postviewcount]

artikelserie
Artikler i serien

Jobannoncer

Vendor Finance Manager til Danish Agro
Gorrissen Federspiel søger Compliance Seniorkonsulent – med primært fokus på forebyggelse af hvidvask og terrorfinansiering
Økonomichef til en vild kommune
Vi søger endnu en produktionsmedarbejder med opgaver inden for pension og særlig indlån
Dansk Sygeplejeråd søger erfaren økonomimedarbejder med flair for regnskabsprocessen fra A-Z
Formuerådgiver til Sparekassen Kronjylland
Akademiker til Økonomistyring i Uddannelses- og Forskningsstyrelsen
Økonomichef med ansvar for HR ARKEN Museum for Moderne Kunst
Udviklingsorienteret financial controller til Vejdirektoratet
Energinet søger Seniorøkonom til Energiøer
ARGO søger kulturbærende økonomichef
Plesner søger økonom til Team EU & Competition
Energinet søger forretningsudvikler med fokus på innovationsprocesser

Mere fra ØU Finans

Seneste nyt

Langers skarpe

af Morten W. Langer
af Morten W. Langer
Seneste indlæg

Mest læste

Få dit daglige nyhedsoverblik i din indbakke

Seneste rapporter fra eksterne rådgivere

Dybdegående og original 
journalistik siden 1994

Økonomisk Ugebrev har i mere end 25 år leveret indsigtsfuld og dagsordensættende journalistik og analyser til læserne og den brede offentlighed. 

Vi tager ansvar for vores indhold og er tilmeldt:

OM ØU

Log ind

KONTAKT

Salg: salg@ugebrev.dk
Jobannoncer: jobannoncer@ugebrev.dk
Redaktion: redaktion@ugebrev.dk
Annonce materialer: annonce-mat@ugebrev.dk
Bogholderi: bogholderi@ugebrev.dk

Skriv til os på: kontakt@ugebrev.dk.
Vi bestræber os på at besvare henvendelser indenfor 24 timer.
Telefonisk henvendelse: 70 23 40 10
Telefonerne er åbne alle hverdage fra: 10-15

Økonomisk Ugebrev A/S
CVR-nr.: 31760623
Forbindelsesvej 12, 2. tv
2100 København Ø

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

I vores Nytårsudgave af Formue der udkommer d. 8. januar udpeger vi vores 10 vinderaktier for 2022. I denne særudgave får du dog meget mere end det.

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.
*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Og modtag den seneste udgivelse af Finans – det førende magasin om den danske finanssektor.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank

 

Log ind

[iteras-paywall-login paywallid="qwerty123"]