Log ind
Log ind
Finans

Alka stopper samarbejdet med Qudos på ubestemt tid

Josephine Daniel

mandag 18. september 2017 kl. 9:41

Store forsikringsselskaber og uafhængige forsikringsrådgivere er blevet opmærksomme på risikoen i det kriseramte forsikringsselskab Qudos. De frygter om Qudos kan holde sig oven vande efter Økonomisk Ugebrev har beskrevet selskabets usikre økonomi og skærpede overvågning fra Finanstilsynet. Ramler det for Qudos kan katastrofen blive større end den var for Husejernes Forsikring, lyder det fra ekspert.

Situationen i forsikringsselskabet Qudos bliver nu forværret dramatisk efter flere af selskabets samarbejdspartnere åbent siger til Økonomisk Ugebrev, at de ikke længere tør sende kunder til selskabet. Qudos er allerede under skærpet tilsyn, og en stor gældspost på godt hundrede mio. kr. skal betales inden årsskiftet. Men nu ser det også ud til, at indtægterne begynder at smuldre for Qudos. ”De nye informationer giver os grund til at overveje, om der fremover skal sendes kunder til Frida og Qudos. Den dag, vi blev bekendt med Qudos økonomiske situation, stoppede vi med at henvise kunder til Frida. Der bliver derfor ikke henvist kunder til Frida via Alka i øjeblikket,” siger kommunikationsdirektør Lise Agerley fra Alka. Hun tilføjer, at henvisningerne er sat på pause på ubestemt tid.

Alka har de seneste år henvist omkring 600 til 700 kunder årligt til Frida Forsikring, der sælger Qudos forsikringer i Danmark. Alka er ikke alene om sin bekymring. Direktør og forsikringsmægler Jacob Ellenhard fra de uvildige forsikringsmæglere Ensure vurderer, at det kan få endog store konsekvenser, hvis Qudos går ned, som det skete med Husejernes Forsikring.

”Hvis det her skulle ende i en situation, der bare minder om det vi så med Husejernes Forsikring sidste år, så er der rigtigt, rigtigt mange, der får problemer, for alle de større forsikringsselskaber som Alm. Brand, Codan og Tryg har henvist kunder til Frida og dermed Qudos på byggeskadeforsikringer, som de ikke selv udbyder. Ramler det her, kan det koste mine kunder store beløb, hvis de ikke kan få udbetalt ejerskiftelån på deres byggerier uden en byggeskadeforsikring. Vi har derfor en pligt til at gøre vores kunder opmærksomme på situationen og anbefaler i øjeblikket ikke vores kunder at bruge Frida, så længe situationen er uafklaret, men det er jo kundens valg. Det var det samme med Husejernes Forsikring, hvor vi også stoppede anbefalingerne, da der opstod tegn på at noget kunne være galt,” siger Jacob Ellenhard til Økonomisk Ugebrev.

EN KAMP FOR OVERLEVELSE

Skadeschef Søren Ahlgren Mortensen fra Din Forsikringsekspert efterlyser nu garantier for, at kunderne ikke står tilbage med en værdiløs forsikring om få måneder.

”Det her er bekymrende læsning. Vi får ikke nogen garantier, selv om der her er tale om typer af forsikringer, der gerne skulle holde de næste ti år. Går Qudos konkurs om fire eller fem måneder, så står folk tilbage med ubrugelige forsikringer som det skete med Husejernes Forsikring. Jeg har fået en mail, hvor de skriver, at de ikke kan genkende de omtalte problemer. Det er ikke sjovt at være forbruger på det her marked for tiden, og jeg vil personligt ikke sende kunder til et selskab, der risikerer en konkurs,” siger han til Økonomisk Ugebrev.

Mailen han omtaler er et svarskrift på de økonomiske problemer i Qudos, der har været omtalt her i Ugebrevet. Det er direktøren Finn Fabricius fra Frida Forsikring, der står som afsender. I mailen lyder det bl.a.

”I går offentliggjorde Økonomisk Ugebrev endnu en artikel – nu med fokus på New Nordic og folkene bag. Det mest kritiske issue er, at købesummen endnu ikke er endelig betalt. Frida er stadig ikke nævnt. Jeg er desuden orienteret om, at journalisten kontakter markedet for at høre jeres mening om Qudos, og for at få en viden om jeres forretningsomfang med Frida og Qudos. Jeg beklager ulejligheden, men journalistens virke, er desværre uden for min rækkevidde,” skriver direktøren til samarbejdspartnerne.

Også Qudos forsøger nu at berolige kunderne på mail. Her lyder det, at kapitalgrundlaget er sikkert: ”For yderligere at styrke selskabets kapitalposition gennemførte New Nordic en kapitaltilførsel på DKK 22,5 mio. umiddelbart efter overtagelse af Qudos i marts. Herefter er Qudos fuldt finansieret i forhold til kapitalkravene fra Finanstilsynet og den daglige drift af virksomheden,” skriver den helt nye direktør i Qudos, Robert Thornedahl.

Carsten Vitoft

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Del på print

[postviewcount]

artikelserie
Artikler i serien

Jobannoncer

Den Danske Klimaskovfond søger specialist i klima- og miljøøkonomi
Nyt job
Movia søger økonom med flair for kontrakter og projektledelse
Udviklingsorienteret financial controller til Vejdirektoratet
Energinet søger Seniorøkonom til Energiøer
Business Controller for International Afdeling i Røde Kors
Økonomichef til Hjemrejsestyrelsen
Plesner søger økonom til Team EU & Competition
Kreditkonsulent søges til Danske Andelskassers Bank A/S
Afdelingschef til Finans og Regnskab i Lyngby-Taarbæk Kommune
ARGO søger kulturbærende økonomichef
Spar Nord søger Kreditanalysekonsulent med stærk erfaring inden for erhvervsområdet
Vendor Finance Manager til Danish Agro
Vi søger endnu en produktionsmedarbejder med opgaver inden for pension og særlig indlån
Energinet søger forretningsudvikler med fokus på innovationsprocesser
Økonomichef med ansvar for HR ARKEN Museum for Moderne Kunst
Gorrissen Federspiel søger Compliance Seniorkonsulent – med primært fokus på forebyggelse af hvidvask og terrorfinansiering

Mere fra ØU Finans

Seneste nyt

Aktuel artikelserie

ESG-komponenter i topchefløn

Ifølge mange store danske virksomheder spiller bæredygtighed en central rolle i deres måde at drive forretning på. Men...

Andre artikelserier

ESG-komponenter i topchefløn
Klimarapportering
Modernisering af Nationalbanken?
First North: Udfordringer & muligheder
Vækstfondens fremtidige rolle
Our articles in English

Seneste nyt

Langers skarpe

af Morten W. Langer
af Morten W. Langer
Seneste indlæg

Mest læste

Få dit daglige nyhedsoverblik i din indbakke

Seneste rapporter fra eksterne rådgivere

Dybdegående og original 
journalistik siden 1994

Økonomisk Ugebrev har i mere end 25 år leveret indsigtsfuld og dagsordensættende journalistik og analyser til læserne og den brede offentlighed. 

Vi tager ansvar for vores indhold og er tilmeldt:

OM ØU

Log ind

KONTAKT

Salg: salg@ugebrev.dk
Jobannoncer: jobannoncer@ugebrev.dk
Redaktion: redaktion@ugebrev.dk
Annonce materialer: annonce-mat@ugebrev.dk
Bogholderi: bogholderi@ugebrev.dk

Skriv til os på: kontakt@ugebrev.dk.
Vi bestræber os på at besvare henvendelser indenfor 24 timer.
Telefonisk henvendelse: 70 23 40 10
Telefonerne er åbne alle hverdage fra: 10-15

Økonomisk Ugebrev A/S
CVR-nr.: 31760623
Forbindelsesvej 12, 2. tv
2100 København Ø

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

I vores Nytårsudgave af Formue der udkommer d. 8. januar udpeger vi vores 10 vinderaktier for 2022. I denne særudgave får du dog meget mere end det.

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.
*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Og modtag den seneste udgivelse af Finans – det førende magasin om den danske finanssektor.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank

 

Log ind

[esi iteras-paywall-login paywallid="qwerty123"]