Log ind
Log ind
Finans

Qudos rammes af boykot fra flere samarbejdspartnere

Josephine Daniel

torsdag 05. oktober 2017 kl. 11:49

Salgsagenturet FRIDA overvejer nu helt at droppe samarbejdet med Qudos, og ejerne er i konkrete overvejelser om at starte eget forsikringsselskab uden om Qudos. Qudos sender modstridende oplysninger ud til kunderne om selskabets finanser.

Forsikringsselskabet Qudos, der i øjeblikket er under skærpet tilsyn i Finanstilsynet, risikerer nu at miste den helt store og altafgørende kunde på det danske marked. Det drejer sig om salgsagenturet FRIDA, der har stået bag den eksplosive vækst, som Qudos har haft på det danske marked i de sidste fem år.

Ifølge Ugebrevets oplysninger diskuteres det nu i ejerkredsen bag FRIDA, om man skal skære hånden af Qudos og selv søge Finanstilsynet om en tilladelse til at oprette eget forsikringsselskab. Så sent som sidste fredag blev emnet diskuteret i dele af ejerkredsen på et krisemøde om situationen i Qudos, oplyser kilder tæt på FRIDA til Økonomisk Ugebrev.

Adm. direktør i FRIDA, Finn Fabricius, vil hverken beeller afkræfte, at FRIDA er på vej i den retning ”Jeg er, som du ved medejer af det selskab, der ejer FFA (FRIDA Forsikring Agentur). Selskabet har kun én investering. Fokus er derfor alene på udvikling af agenturvirksomheden i et godt og konstruktivt samarbejde med FRIDA´s partnere,” skriver han i en mail til Økonomisk Ugebrev.

Ifølge Ugebrevets oplysninger, der bekræftes af flere uafhængige kilder, er der dog senest opstået splittelse i ejerkredsen om, hvilke vej FRIDA nu skal gå. Om der skal satses på selv at indgive en ansøgning til Finanstilsynet. Eller om man skal sætte alt på et bræt ved at fortsætte samarbejdet med Qudos.

I sidste års store forsikringskonkurs, hvor et andet tværeuropæisk forsikringsselskab Gable gik konkurs, også på ejerskifteforsikringer, trak det Husejernes Forsikring med i faldet på få uger. FRIDA kan ende i samme situation som Husejernes Forsikring, hvis det går lige så galt for Qudos, som det gjorde for Gable.

Trækker FRIDA stikket til Qudos, er det formentlig helt slut med at sælge forsikringer på det danske marked for Qudos, da alle aftalerne med samarbejdspartnerne ligger i FRIDA. Derfor kan situationen udvikle sig økonomisk livstruende for Qudos. De økonomiske vanskeligheder i

Qudos stammer oprindeligt primært fra bilforsikringer i Storbritannien, som selskabets nye ledelse arbejder på at få kontrol med. Men hvis et andet stort marked som Danmark lukker ned over natten, kan det bliver vanskeligt for Qudos at skabe en lønsom forretning.

Derfor prøver den nye ledelse i øjeblikket at overbevise alle danske kunder om, at alt er vel i selskabet for tiden. I et nyligt udsendt brev fra Qudos til FRIDA – som FRIDA har videresendt til samarbejdspartnerne – er der således modstridende oplysninger. Omkring de nye ejeres finansiering af selve købet af Qudos skriver den nye adm. i Qudos direktør Robert Thornedahl først, at købet af Qudos er finansieret. Dernæst skriver han, at finansieringen forløber planmæssigt. Den uklare formulering har skabt tvivl hos samarbejdspartnere om den nye og anonyme ejerkreds overhovedet har råd til Qudos – endsige at få solvensen oven vande igen.

Økonomisk Ugebrev har forholdt både FRIDA og Qudos denne modsætningen i formuleringen. Ingen af dem ønsker at kommentere brevet.

KUNDERNE FRYGTER KONKURS

”Vi har valgt at stoppe henvisningerne til FRIDA for at se situationen an. Vi mener ikke, det vil være god skik at henvise til tegning hos en risikobærer som måske ikke formår at opretholde nødvendig solvensdækning på netop en type forretning, som er lang-halet og flerårig, og hvor et robust solvensgrundlag derfor er helt afgørende,” lyder det fra Carsten Møller Pedersen Direktør i NEM Forsikring.

Direktør Frank Abel fra Sønderjysk Forsikring fortæller, at også han nu afventer situationen, og der nu er indført en time out i forhold til samarbejdet med Qudos.

Hos ejendomsmæglerne er nervøsiteten endnu højere. Både EDC og Home fortalte i sidste udgave af Ugebrevet, at de allerede har advaret deres kæder om situationen i Qudos. Nu siger direktør John Frandsen fra ejendomsmæglerkæden John Frandsen til Økonomisk Ugebrev, at man også helt er stoppet med at anbefale tilbud på ejerskifteforsikringer fra Qudos til huskøberne.

Carsten Vitoft

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

Første måned

1 kr.

Herefter 299 kr. om måneden

Allerede abonnent? Log ind her

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Del på print

[postviewcount]

artikelserie
Artikler i serien

Jobannoncer

Vi søger endnu en produktionsmedarbejder med opgaver inden for pension og særlig indlån
Dansk Sygeplejeråd søger erfaren økonomimedarbejder med flair for regnskabsprocessen fra A-Z
Formuerådgiver til Sparekassen Kronjylland
Akademiker til Økonomistyring i Uddannelses- og Forskningsstyrelsen
Økonomichef med ansvar for HR ARKEN Museum for Moderne Kunst
Udviklingsorienteret financial controller til Vejdirektoratet
Vendor Finance Manager til Danish Agro
Gorrissen Federspiel søger Compliance Seniorkonsulent – med primært fokus på forebyggelse af hvidvask og terrorfinansiering
Økonomichef til en vild kommune
Plesner søger økonom til Team EU & Competition
Energinet søger Seniorøkonom til Energiøer
ARGO søger kulturbærende økonomichef
Energinet søger forretningsudvikler med fokus på innovationsprocesser

Mere fra ØU Finans

Seneste nyt

Langers skarpe

af Morten W. Langer
af Morten W. Langer
Seneste indlæg

Mest læste

Få dit daglige nyhedsoverblik i din indbakke

Seneste rapporter fra eksterne rådgivere

Dybdegående og original 
journalistik siden 1994

Økonomisk Ugebrev har i mere end 25 år leveret indsigtsfuld og dagsordensættende journalistik og analyser til læserne og den brede offentlighed. 

Vi tager ansvar for vores indhold og er tilmeldt:

OM ØU

Log ind

KONTAKT

Salg: salg@ugebrev.dk
Jobannoncer: jobannoncer@ugebrev.dk
Redaktion: redaktion@ugebrev.dk
Annonce materialer: annonce-mat@ugebrev.dk
Bogholderi: bogholderi@ugebrev.dk

Skriv til os på: kontakt@ugebrev.dk.
Vi bestræber os på at besvare henvendelser indenfor 24 timer.
Telefonisk henvendelse: 70 23 40 10
Telefonerne er åbne alle hverdage fra: 10-15

Økonomisk Ugebrev A/S
CVR-nr.: 31760623
Forbindelsesvej 12, 2. tv
2100 København Ø

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

I vores Nytårsudgave af Formue der udkommer d. 8. januar udpeger vi vores 10 vinderaktier for 2022. I denne særudgave får du dog meget mere end det.

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.
*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Og modtag den seneste udgivelse af Finans – det førende magasin om den danske finanssektor.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank

 

Log ind

[iteras-paywall-login paywallid="qwerty123"]